Waar het nieuws omtrent de Federal Open Market Committee (FOMC) gisteren nog voor een mooie stijging bij bitcoin (BTC) en de rest van de crypto-markt zorgde, kwam hier vanmiddag plotseling verandering in. In enkele uren tijd daalde BTC namelijk ruim 6% in waarde nadat het de weerstand bij $40.000 niet kon breken.

Bitcoin koers fakeout na FOMC meeting

Zoals vanochtend in de bitcoin marktupdate te lezen, steeg de bitcoin prijs aardig na de FOMC meeting. Gisteren steeg de koers uiteindelijk zo’n 6,3% waarmee net iets boven de $40.000 een piek werd neergezet. Maar hier lag zoals verwacht sterke weerstand, welke opnieuw niet gebroken kon worden door de bulls.

Analisten spreken dan ook van een fakeout. Nebraskangooner deelt op Twitter nog maar eens een handig vuistregel: “The trend is your friend,” waarmee hij natuurlijk doelt op het feit dat BTC al lange tijd in een duidelijke neerwaartse trend zit.

#Bitcoin

Oh baby… what a fake out.

As I keep saying. The trend is your friend.

Shift our focus to a weekly close above or below $37,600 https://t.co/XV7JEPf6r6 pic.twitter.com/trTOPGNIjC

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) May 5, 2022

De ogen van traders zijn door deze daling weer gericht op de prijszone onder $38.000. Deze moet de komende dagen standhouden willen de bulls een stuiter realiseren. Scott Melker, een bekende trader, houdt de belangrijke support bij $37.169 in de gaten:

“Een sluiting op de dagelijkse grafiek boven de $39.169 zou een mooie SFP [een bullish patroon] en liquiditeitsgreep zijn, en zou bitcoin waarschijnlijk ook terug in het kanaal gooien. Een sluiting hieronder en… nou, laten we het daar voorlopig maar nog niet over hebben.”

De huidige bitcoin prijs na deze flinke daling

Ondanks dat er dus nog enkele reddingsboeien zijn, ziet het er op dit moment niet al te best uit. Op hoog volume zakte bitcoin sinds vanmiddag ruim 6% in waarde. Op het moment van schrijven komt de prijs van bitcoin daarmee uit op $37.014 op Coinbase. De bitcoin prijs in euro is €35.207 op Bitvavo.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.