Bitcoin (BTC) begint voorzichtig steeds positiever uit te zien. De koers begon deze week eindelijk iets te klimmen en maakte gisterenmiddag weer een sprong. Toch is het maar de vraag of bitcoin genoeg momentum heeft om eindelijk uit het huidige bereik te breken, de markt is nog altijd zeer terughoudend.

Bitcoin koers klimt naar volgende weerstand

De bitcoin koers kon eerder deze week eindelijk voorzichtig uit het gebied omtrent $39.000 klimmen en steeg toen naar $41.000. Daar had bitcoin echter nog wat moeite mee om aan vast te houden.

Gisteren leek ook support rond $40.700 het te begeven, maar toen bitcoin bij $40.4000 aankwam, maakte de koers een flinke sprong. Bitcoin schoot vanaf daar met 4,8% naar een piek van $42.350.

Vervolgens kon bitcoin support vinden rond $41.700 en hield daar de rest van de nacht stand. Ook vanochtend houdt bitcoin vooralsnog hieraan vast en komt op een prijs van $41.700 uit op KuCoin en €37.700 op Bitvavo.

This could change anytime, but frankly the #Bitcoin price chart currently looks better than it has for quite a while now. pic.twitter.com/RUt0qeRql9

— Lyn Alden (@LynAldenContact) March 18, 2022

Veel weerstandniveaus voor bitcoin

Bitcoin lijkt met deze stijging voorzichtig uit het symmetrische driehoek patroon te breken. In elk geval duwt de koers tegen de bovenkant van dit trendkanaal aan. Het niveau rond $40.000 lijkt daarmee om te slaan in support. Het is echter nog zeker mogelijk dat de koers weer wordt afgewezen rond $42.500 als de vorige keer of rond de $44.500 zoals begin deze maand.

De 100-dagen simple moving average (SMA) ligt nu rond $42.450 en de 100-dagen exponential moving average (EMA) rond $43.000. Ook de 50-weken EMA komt rond 43.000 uit. Toch moet bitcoin wellicht de 50-weken SMA rond $46.000 doorbreken voordat we van een daadwerkelijke trendommekeer kunnen spreken. Mocht bitcoin op de bovenstaande niveaus afgewezen worden, dan is het mogelijk dat we weer een hertest zien van de lows en bitcoin nog langer consolideert in dit bereik.

Price contained by the value area currently still.

But how much longer for?$BTC pic.twitter.com/EDjTrLfAYn

— Miles J Creative (@JohalMiles) March 18, 2022

Bitcoin accumulatie blijft doorzetten

Ondertussen blijven de on-chain gegevens nog altijd nog altijd een zeer bullish plaatje schetsen. Alhoewel een groot deel van de investeerders nog steeds op de zijlijnen staat, houdt ook een grote groep zijn BTC stevig vast en blijft zelfs alsmaar accumuleren. Ook korte-termijn houders, die vaak als eerste uit paniek verkopen, houden inmiddels hun BTC vast. Het totale aanbod op exchanges blijft afnemen en dat kan op een gegeven moment tot een supply shock leiden.

Intense upward pressure forming for #Bitcoin

1. Short-term holders holding tight
2. 37k #BTC flowing out of exchanges
3. Illiquid supply curve steepens

Read more here https://t.co/VB2a0BHthe pic.twitter.com/O1aohWZB8F

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) March 18, 2022

Bitcoin on exchanges, a new 3-year low. pic.twitter.com/e2pFj34jKF

— Lex Moskovski (@mskvsk) March 19, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.