Bitcoin (BTC) viel gisterenochtend terug naar $39.300 en hield daar in eerste instantie goed stand. Er was hoop dat de koers vanaf dat punt wellicht een rebound zou kunnen maken, maar er waren ook grote zorgen over de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers alsmede over het beleid van de Europese Centrale Bank.

Bitcoin blijft consolideren

Kort nadat de consumer price index (CPI) werd gepubliceerd en ECB president Christine Lagarde haar speech hield, leek de bitcoin koers even te reageren. Bitcoin maakte een sprong naar $39.700, maar het bleek snel om een fake out te gaan. Bitcoin zakte toen onmiddellijk terug en dipte zelfs even naar $38.900.

Dat patroon speelde vervolgens nogmaals af; bitcoin piekte weer naar $39.700 en corrigeerde onmiddellijk terug naar $39.000. Gedurende avond begon bitcoin weer gestaag te stijgen, maar de koers werd toen rond $39.650 afgewezen.

Bitcoin hield vervolgens eerst nog stand boven $39.300, maar de koers verloor enkele uren later grip en kelderde afgelopen nacht weer in een rap tempo. Bitcoin vond uiteindelijk steun rond $38.400 en kon vanochtend weer enigszins herstellen. Hoger dan $39.225 kwam bitcoin echter niet en op het moment van schrijven zakt de prijs naar $39.100 op Binance en €35.500 op Bitvavo.

Ogen gericht op volgende FOMC meeting

Dat bitcoin nauwelijks reageert op beide ontwikkelingen, toont wellicht aan dat een groot deel van de angst al de afgelopen tijd werd ingeprijsd. De hoge inflatiecijfers werden al verwacht, en het beleid van de ECB om de inflatie af te remmen is vooralsnog mild vanwege de oorlog in Oekraïne. Alle ogen in de markt zijn nu gericht op de Federal Reserve, die volgende week wellicht ook een dergelijk gematigd beleid aankondigt. De vraag is echter hoe lang deze instellingen dit nog kunnen blijven uitstellen.

Since the 1970s there has never been such a large gap between inflation and the Fed Funds Rate…

Jay Powell is going to have to start playing catch-up at some point.

pic.twitter.com/umgi5c7IpS

— ecoinometrics (@ecoinometrics) March 11, 2022

Bitcoin accumulatie zet door

Het feit dat bitcoin ondanks alle angst en onzekerheid nog vrij sterk standhoudt, kan als een goed teken worden gezien. Investeerders houden hun BTC stevig vast en blijven zelfs steeds meer accumuleren. Desondanks is nog altijd een gebrek aan nieuwe vraag en blijven veel investeerders onzeker aan de zijlijn staan.

Fairly sizeable $BTC outflow from Coinbase of around 20.2k $BTC. pic.twitter.com/v6fS9Bawq4

— _Checkmate (@_Checkmatey_) March 11, 2022

Absolutely fascinating to look at the #Bitcoin Accumulation Trend during prior cycle peaks.

Cycle Peak to 1st
2013: -> ~ 24 days
2017: -> ~ 31 days
2021: -> ~ 69 days

No parabola top = longer for sentiment to shift.
Also, sign of more BTC conviction now? pic.twitter.com/3UPGKFRbjH

— On-Chain College (@OnChainCollege) March 10, 2022

Vooralsnog neemt de macro het voortouw en moeten wellicht de traditionele financiele markten wat rust vinden voordat bitcoin zijn kans weer krijgt. Vooralsnog consolideert bitcoin in een steeds krapper bereik waar de koers steeds lower highs maar ook higher lows maakt, oftewel een zogenaamde symmetrische driehoek. Dat betekent dat bitcoin op een gegeven moment zal uitbreken en dat kan ook omlaag zijn. Het liefst zien we dat de $42.000 omslaat van weerstand naar support en bitcoin vervolgens door $46.000 breekt om van een bullish trendommekeer te spreken. Dat is op dit moment echter zeer onzeker en we moeten het aankomende weekend weer rekening houden met meer mogelijke fake outs door het lage volume.

Is this just another deviation/fakeout below our key support that puts in a higher low like the last 3 times? Looking for a reclaim if it is, or a reaction at 36k if we head lower. Either way, still looking for a flip of 42.5k for further confirmation for further upside. $BTC https://t.co/70tBERLEY8 pic.twitter.com/wpL2YkqnlA

— Credible Crypto (@CredibleCrypto) March 11, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.