Bitcoin (BTC) maakte een forse duik gisteren. De koers zakte zelfs een stuk dieper dan veel analisten hadden verwacht. Het is mogelijk dat bitcoin nu het dieptepunt van deze pullback heeft gevonden, maar het marktsentiment is een stuk negatiever geworden.

Bitcoin Fear and Greed Index is 34 – Fear
Current price: $43,462 pic.twitter.com/DNwMvE6dTw

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) April 7, 2022

Bitcoin koers staat 4% in de min

De bitcoin koers werd dinsdag afgewezen op $47.000 en begon toen al snel te dalen. Bitcoin zakte door $46.000 en gisterenochtend verloor de koers ook grip rond $45.300. Bitcoin leek vervolgens nog stand te houden boven $44.800, rond de 200-dagen exponential moving average (EMA), maar zakte even later ook daar doorheen.

Bitcoin vond daarna support rond $44.000, maar ook die hield niet lang in stand. Tegen middennacht probeerde de koers $44.000 weer te pakken, maar werd daar afgewezen. Bitcoin dipte toen helemaal naar $43.000 en op meerdere beurzen zelfs richting $42.500.

Sindsdien is bitcoin voorzichtig aan het herstellen en de prijs komt vanochtend op $43.500 uit KuCoin en €40.000 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 4% in de min.

Voor nu houdt bitcoin stand boven de $43.000. Mocht bitcoin toch hierdoorheen zakken, dan is het mogelijk dat koers rond $42.000 support vindt. Vervolgens is de $41.700 belangrijk om in de gaten te houden, daar komen namelijk de 50-dagen en 100-dagen simple moving averages nu samen.

Not a good day for BTC. Price continues to fall with momentum weak. If price falls further strong support should come in at $41,700 with confluence of the 50 and 100DMA’s and the 61.8 fib retracement. https://t.co/ZJA0ugcnJ9

— Decentrader (@decentrader) April 7, 2022

Angst is weer terug op bitcoin markt

De angst van begin dit jaar is weer terug. De crypto-wereld was al bijna vergeten dat de richting van de markt nog steeds grotendeels wordt bepaald door macro-economische ontwikkelingen.

Een maand geleden waren de financiële markten al bezorgd over het monetaire beleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Er waren grote zorgen dat de bank de rentetarieven flink zou verhogen om de stijgende inflatie tegen te gaan. Door de uitbraak van de oorlog in Oekraïne, bleef de Fed toch terughoudend en de angst nam toen flink af.

Nieuwe uitspraken van de vicevoorzitter van de Fed, alsmede de publicatie van Federal Open Market Committee (FOMC) notulen, tonen dat de centrale bank mogelijk in mei toch zijn beleid strenger zal aanscherpen. Daarmee is de angst en onzekerheid weer terug, al ligt deze nog niet zo hoog als toen. De zorgen over een mogelijke economische recessie blijven ook toenemen terwijl de inflatie blijft stijgen.

Bitcoin accumulatie op recordhoogte

Toch zijn er ook veel bullish tekenen te vinden voor bitcoin. Zo meldt de oprichter van analysebedrijf Glassnode dat de zogeheten bitcoin illiquid supply, of illiquide aanbod, al 214 dagen lang groeit. Dat betekent dat het beschikbare aanbod van BTC al zeven maanden lang afneemt en stijgt daarmee voorbij het accumulatieniveau van 2020.

#Bitcoin ’s illiquid supply has been increasing for the past 214 days. Surpassing the 2020 accumulation.#BTC selling pressure is fading. See for yourself
https://t.co/puXlRHCMaK pic.twitter.com/4CdXXRooXE

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) April 6, 2022

Daarnaast blijkt dat in maart 2022 zelfs de tweede grootste uitstroom van BTC uit exchanges ooit in een maand plaatsvond:

March 2022 was 2nd largest #BTC exchange outflow month all-time. pic.twitter.com/amBR6y7T3c

— Sam Rule (@samjrule) April 6, 2022

Ook Terra (LUNA) koopt weer een grote hoeveelheid BTC. Het crypto-bedrijf heeft nu maar liefst $1,6 miljard aan BTC in bezit:

The Luna Foundation Guard just added almost another 5k #Bitcoin. They now hold 35,767.98 $BTC, worth roughly $1.6B. pic.twitter.com/dyFUDpcX5n

— Jan Wüstenfeld (@JanWues) April 6, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

“New York is the former financial center… I give you the Miami bull!”

– Mayor Suarez #Bitcoin #Bitcoin2022 pic.twitter.com/i70kr2XFSg

— Bruce Fenton (@brucefenton) April 6, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.