Bitcoin (BTC) klimt langzaam omhoog op de ladder van de grote valuta. De grootste cryptocurrency van de markt is nu meer waard dan de Russische roebel. Het is jammer dat dit onder andere gebeurt als gevolg van een oorlog. Het blijft desalniettemin significant bitcoin nieuws.

Bitcoin is nu de 14e grootste valuta

Bitcoin is sinds zijn geboorte in 2009 hard in waarde gegroeid. Het netwerk is vandaag de dag $823,5 miljoen waard met 18,9 miljoen bitcoins in omloop en een bitcoin prijs van $43.370. Mede door de bitcoin prijsstijging van gisteren klimt BTC weer een paar plekken op de ranglijst van grootste valuta.

Plek 13 tot en met 17 van grootste valuta – Bron: CoinMarketCap.

De bitcoin koers is sinds gisteren met ongeveer 15% in waarde gestegen. Het lijkt erop dat veel investeerders in deze onzekere tijden in de cryptocurrency een veilige haven zien en daarom bitcoin kopen. Maar de grootste reden waarom bitcoin de Russische roebel in kon halen ligt natuurlijk bij de desastreuze sancties van het Westen.

Westen haalt Russische roebel volledig onderuit

In reactie op de Russische invasie in Oekraïne heeft het Westen desastreuze sancties opgelegd aan Rusland. Hierdoor is de roebel in een klap veel minder waard geworden. Uiteraard doet de centrale bank er nu alles aan om de waarde op te krikken. Zo was vanochtend te zien dat de waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar plotseling met 17% steeg. Niet lang daarna nam de waarde echter ook weer sterk af.

Hoe dan ook zien we bitcoin nu tussen de grote valuta staan. En dat is een positieve ontwikkeling voor de adoptie van bitcoin.

Een van de sancties die het Westen heeft opgelegd is het uitsluiten van sommige Russische banken van het SWIFT-systeem. Hierdoor het is afwikkelen van internationale betalingen bijna onmogelijk geworden. Sommige experts zijn bang dat Rusland bitcoin of een andere crypto zal gebruiken om sancties te omzeilen. Op dit moment is er nog geen bewijs dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.