Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, staat al langer bekend als groot voorstander van bitcoin (BTC) en de wereld van crypto. Hij heeft met zijn bedrijf vele miljarden geïnvesteerd in de grootste cryptocurrency en volgens hem is bitcoin zelfs een uitstekende manier om je vermogen te beschermen ten tijden van hoge inflatie.

Bitcoin als hedge tegen inflatie

In een interview met Bloomberg Technology liet Michael Saylor weten dat hij ervan overtuigd is dat bitcoin de oplossing is voor uit de pan rijzende inflatie. Eerst heeft Saylor het over de huidige kwakkelende koers van bitcoin. Volgens hem heeft het weinig zin om naar de koers te kijken van bitcoin vanuit een korte termijn perspectief:

“Als je twee jaar teruggaat, toen MicroStrategy voor het eerst werd gekocht, is het tot 400% gestegen en heeft het dramatisch beter gepresteerd dan de Nasdaq of goud of elk ander activum dat je had kunnen kopen. Als je het bekijkt in een kwestie van dagen of weken of maanden, hebben de handelaren het voor het zeggen,”

Er zijn volgens Saylor drie soort bitcoin investeerders: Handelaren, ‘technocraten’ en maximalisten. 

“De maximalisten zitten all-in. Mezelf, Jack Dorsey, wij denken dat Bitcoin een instrument is voor economische empowerment. […] De marktprijs wordt bepaald door een touwtrekkerij tussen de technocraten – de mensen die pro-technologie zijn en denken dat het het volgende grote tech-netwerk is zoals Google of Amazon voor geld, en de handelaren die kijken naar en niet-gecorreleerde activa.”

Bitcoin correlatie met aandelen

Tot de teleurstelling van veel bitcoin investeerders is de koers van bitcoin de laatste behoorlijk gecorreleerd aan de koersen van de aandelenmarkt. Volgens Saylor zal deze correlatie echter vroeg of laat eindigen. Op dat moment zullen maximalisten de vruchten gaan plukken van hun investering.

“Op een onverwachte dag, zal de correlatie gaan van 70% gecorreleerd naar 0% risicodragende activa. En wanneer dat gebeurt, zullen handelaren de polariteit van hun handel omkeren en technocraten zullen beginnen te verdubbelen en de maximalisten zullen van de rit genieten.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.