De laatste tijd komt er weinig positief economisch nieuws naar buiten. De inflatie bereikt niveaus die al decennia niet gezien zijn en in het oosten van Europa woedt een tragische oorlog waarvan de gevolgen overal ter wereld te voelen zijn. Sommige analisten maken zich dan ook zorgen dat er een grote economische crisis te wachten staat. Een van die analisten is de schrijver van het razendpopulaire boek Rich Dad, Poor Dad. Robert Kiyosaki stelt dat een crisis onvermijdelijk is en dat investeerders er goed aan zullen doen om zich hiertegen te beschermen.

Crypto en crisis

Volgens Kiyosaki lijkt het er steeds meer op dat er inderdaad een crisis voor onze ogen aan het ontvouwen is. Hij geeft als signaal de zogeheten Treasury yields. Vandaag steeg de 2-jarige Treasury yield opnieuw hoger dan de 10-jarige, net als vorige week. Deze inversie wordt vaak genoemd als een potentieel signaal dat er een ernstige marktcrash en recessie aankomen. De laatste keer dat dit gebeurde was dan ook in 2008.

REPO MARKET INVERSION. Last time this happened was 2008. Be careful. Recession and crash coming. Weak businesses & greedy investors to fail. In 2008 I borrowed $300 million to buy great real estate, at bargain prices. Time to get rich coming again. TIME TO GET SMART not greedy.

— therealkiyosaki (@theRealKiyosaki) April 1, 2022

Kiyosaki stelt dat investeerders, en eigenlijk iedereen, zich moet gaan voorbereiden op de crisis die komen gaat. Volgens Kiyosaki is het investeren in goederen zoals goud en zilver een uitstekende optie. Daarnaast is de crypto industrie bij uitstek geschikt als hedge tijdens een crisis, aldus Kiyosaki. Vooral bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL) zijn volgens Kiyosaki uitstekende opties.

Amerikaanse dollar

Robert Kiyosaki gelooft dat de Amerikaanse dollar op instorten staat. Hij geeft hiervoor het huidige beleid van president Joe Biden de schuld voor. Mocht de dollar inderdaad instorten dan zullen de gevolgen gigantisch zijn. 

“Will Smith slaat Chris Rock bij Oscars. Biden slaat Poetin op het wereldtoneel. Giftige mannelijkheid. Wereld in moeilijkheden. Nationale schuld gaat door het dak. Biden veroorzaakt inflatie en geeft Poetin de schuld. Dollar staat op het punt te imploderen. Koop meer goud, zilver, Bitcoin, Ethereum, en Solana voor WO3.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.