De crypto industrie en bitcoin (BTC) worden overal ter wereld steeds populairder, zo ook in Canada. Volgens een onderzoek dat deze week werd gepubliceerd van de Canadese centrale bank, de Bank of Canada, blijkt echter dat een groot gedeelte van de bitcoin investeerders eigenlijk maar een heel beperkte financiële kennis heeft. Minder zelfs dan Canadezen die niet in bitcoin investeren.

Bank of Canada onderzoek naar bitcoiners

In het onderzoek werden een aantal enquêtes afgenomen onder Canadese staatsburgers. Hieruit bleek dat zo’n 5% van de bevolking in Canada tussen 2018 en 2020 bitcoin in het bezit had. Dit waren volgens het onderzoek vooral jonge, hoogopgeleide mannen met weinig tot geen financiële kennis. Opmerkelijk is het feit dat het onderzoek stelt dat bitcoin investeerders minder financiële kennis hebben dan mensen die niet in bitcoin investeren. Zij scoren namelijk lager op vragen waar algemene financiële kennis wordt getoetst.

Daarnaast zijn Canadezen die wel hoog scoren op financiële kennis minder geneigd om te investeren in bitcoin, aldus het onderzoek van de Canadese centrale bank. 

“Canadezen die financieel onderlegd zijn, zijn vaker op de hoogte van bitcoin dan de gemiddelde Canadees, maar minder vaak in het bezit ervan,”

Ongeveer de helft van de personen die tussen 2018 en 2020 bitcoin in het bezit had, gaf aan dat zij op een bepaald moment de negatieve effecten van een bepaalde gebeurtenis hebben meegemaakt. Dit kunnen verschillende zaken zijn geweest zoals: een crash, opgelicht zijn of gehackt zijn. Dit laat volgens de centrale bank van Canada maar weer eens zien dat de crypto industrie vol gevaren zit.

BTC onderzoek verouderd?

Hoewel het onderzoek deze week werd gepubliceerd door een instantie met behoorlijk wat aanzien, zijn er wel vraagtekens te stellen bij de relevantie van het onderzoek vandaag de dag. De laatste enquête, die ten grondslag lagen aan het volledige onderzoek, werd namelijk afgenomen in november van 2020. 

Sindsdien is er gigantisch veel veranderd binnen de crypto industrie en rondom bitcoin. Destijds was de reusachtige rally bitcoin koers tot boven de $60.000 nog niet geweest en de institutionele adoptie en regulatoire omarming stond nog in de kinderschoenen. Het is niet ondenkbaar dat de resultaten van het onderzoek met meer recente enquêtes significant anders zullen zijn.

Fris je crypto kennis op met Crypto Insiders Premium

Wil jij meer leren over crypto, het handelen erin en alles daaromtrent? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom in contact met analisten, crypto coaches en onze fanatieke behulpzame community! Kom de eerste 30 dagen gratis een kijkje nemen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.