Bitcoin (BTC) kon deze week weer aardig stijgen en zelfs gedurende het weekend zette die stijging nog iets voort. De angst en onzekerheid nemen ondertussen in rap tempo af en de markt is zeer hoopvol dat bitcoin de komende tijd verder stijgt.

Bitcoin koers deze week 5,7% in de plus

De bitcoin koers begon aan de huidige stijging bijna twee weken geleden. Toen lag bitcoin nog tussen $38.000 en $39.0000 waar de koers lang consolideerde. Bitcoin kwam een week geleden op $41.000 aan en afgelopen donderdag op $44.000 na een reeks van higher lows.

Vrijdag piekte bitcoin op meerdere beurzen even naar $45.000, de hoogste prijs in weken. Het bleek echter nog om een fake out te gaan. Desondanks kon bitcoin vervolgens boven $44.200 standhouden en bleef voorzichtig klimmen.

Afgelopen nacht piekte bitcoin even naar $44.800 en de koers hield de afgelopen uren stand boven $44.500. Op het moment van schrijven komt de bitcoin prijs op $44.550 uit op KuCoin en €40.550 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers 0,3% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en 5,7% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Gaat bitcoin eerst een pullback maken?

Dat de koersstijging rond deze prijs enigszins zou afremmen, werd al verwacht. Er ligt hier namelijk flink wat weerstand en dit is het gebied waar bitcoin begin deze maand en midden februari werd afgewezen. Toch ziet de de markt er ditmaal een stuk gezonder uit en is de kans groot dat bitcoin deze week afsluit met een mooie groene candle.

Interesting setup for #Bitcoin on the 4 Hour: pic.twitter.com/1ioDNHnEfi

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) March 27, 2022

Analysebedrijf Glassnode meldt de huidige stijging vooral wordt aangedreven door de spotmarkt. Dat duidt wellicht op een meer organische vraag dan de vorige paar stijgingen die vooral door de derivatenmarkt werd aangedreven.

Looks like the move to $44k was led by spot demand. Every sustained #BTC bullish move is led by the spot market. pic.twitter.com/b72KYwZVLr

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) March 26, 2022

Deze spotvraag zien we ook terug met de enorme instroom in de Canadese bitcoin spot exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, van Purpose, meldt On-Chain College:

In just over 10 months, the #Bitcoin Spot ETF has doubled in size.

On average, the ETF has added over 59 BTC per day.

It now holds 36,322 BTC.

Just imagine what the demand would be like for a US Spot ETF… pic.twitter.com/Q4qkMDBgqf

— On-Chain College (@OnChainCollege) March 26, 2022

Ondertussen blijft Terra (LUNA) voor zijn UST stablecoin massaal BTC inkopen. Het cryptocurrency-project heeft al $1,1 miljard van de geplande $10 miljard in BTC deze week geïnvesteerd. Klik hier om daarover meer te lezen.

Toch verwachten veel analisten dat bitcoin eerst een kleine pullback maakt voordat de rally weer voortzet. De koers is momenteel in gevecht met de 200-dagen exponential moving average die ligt rond $44.860. De koers moet wellicht niet alleen de 200-dagen EMA breken, maar ook  het gebied tussen $46.000 en $47.000 breken om een echte trendommekeer uit dit bereik te bevestigen. Veel analisten zijn daarom nog wat terughoudend en verwachten eerst een pullback voordat dit gebeurt. De hoop is dat bitcoin alsnog boven $42.000 standhoudt om niet te veel momentum te verliezen.

The next major on-chain resistance for #Bitcoin is the Short-Term Holder Realized Price, trading at $45.9k.

This metric is the average price paid for $BTC by investors who purchased after the October ATH.

Bearish resistance comes from STHs seeking to ‘get their money back’. pic.twitter.com/MqMGG32LX7

— glassnode (@glassnode) March 25, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.