De wegen tussen Bitcoin (BTC) en El Salvador zullen voorlopig hoogstwaarschijnlijk niet scheiden. Als Nayib Bukele, de voormalig president en tevens groot Bitcoin voorstander, zondag de verkiezingen wint zal de Salvadoraanse regering doorgaan met zijn Bitcoin plannen. Goed nieuws voor Bitcoin fanaten: de kans is heel groot dat Bukele vanaf juni weer aan het roer staat in het Midden-Amerikaanse land.

Bitcoin plan El Salvador

El Salvador schreef in 2021 geschiedenis door als eerste land ter wereld bitcoin te omarmen als wettig betaalmiddel. Bukele, die op 1 juni 2019 aantrad als president van het land, pleitte destijds voor het omarmen van ‘s werelds grootste crypto.

Begin december nam Bukele afstand van de troon om zich volledig te concentreren op zijn herverkiezingscampagne. Waarnemend president Claudia Rodríguez de Guevara nam (tijdelijk) het stokje over.

Met nog slechts vier dagen te gaan voordat de stembussen worden geopend, heeft Bukele’s vice president, Felix Ulloa, Bitcoin-fans gerustgesteld. Volgens Reuters heeft hij afgelopen woensdag namelijk aangegeven dat bitcoin hoe dan ook een wettig betaalmiddel zal blijven tijdens de tweede termijn van Bukele.

Deze verklaring komt nadat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) El Salvador eerder vroeg om de maatregel nog eens te heroverwegen tijdens onderhandelingen over een miljardenlening.

Ulloa heeft bovendien aangegeven dat de recente introductie van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin op Amerikaanse beurzen hun vastberadenheid alleen maar heeft versterkt.

BTC voorstander maakt grote kans

De overwinning lijkt zo goed als zeker voor Bukele. Een studie van januari door de Central American University (UCA) geeft Bukele 82 procent van de kiezersintentie – 78 procentpunten hoger dan zijn dichtstbijzijnde concurrent.

Bukele geniet van veel populariteit dankzij zijn felle optreden tegen bendegeweld, dat al lang onlosmakelijk verbonden is met El Salvador.

Bukele concentreert zijn herverkiezingscampagne op zijn zeer populaire veiligheidsbeleid, dat volgens de president El Salvador heeft getransformeerd van de “moordhoofdstad van de wereld” tot het “veiligste land in Latijns-Amerika”.

Het bericht Bitcoin huwelijk El Salvador wordt ‘hoogstwaarschijnlijk’ verlengd verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.