Bitcoin (BTC) kon gisteren en afgelopen nacht weer iets herstellen. Er is echter een gebrek aan momentum en de markt blijft vooralsnog zeer angstig en terughoudend. Zelfs positief adoptienieuws maakt vooralsnog weinig los in de markt.

Market mood right now…Extreme Fear

Live chart: https://t.co/Jr5151icga pic.twitter.com/NVtVD6DvM6

— Philip Swift (@PositiveCrypto) April 27, 2022

Bitcoin koers stijgt met 2%

De bitcoin koers zakte dinsdagnacht naar $38.000, de laagste prijs sinds medio maart. Gisterenochtend herstelde bitcoin richting $39.000, maar had daar in eerste instantie veel moeite mee. Gisterenmiddag leek de koers even door te breken, maar schommelde toen heen en weer naar $38.500 en terug naar $39.000.

Tegen middennacht begon bitcoin toch grip op de $39.000 te krijgen en steeg vannacht even naar $39.500. De BTC prijs komt momenteel op $39.450 uit op KuCoin en op €37.450 Bitvavo. Daarmee staat de koers 2% in de plus vandaag.

Bitcoin nu wettig geld in Centraal-Afrikaanse Republiek

Gisteren kwam naar buiten dat de Centraal-Afrikaanse Republiek toch bitcoin omarmt als wettelijk betaalmiddel. Dat nieuws gaf bitcoin mogelijk een klein steuntje in de rug, al moet gezegd worden dat de koers maar zwakjes reageerde op dit nieuws. Het gaat echter natuurlijk maar om een kleine bevolking.

Bitcoin correlatie met aandelen en DXY

Alhoewel bitcoin sinds gisteren een voorzichtige opwaartse trend toont, is er nog lang geen sprake van een echte trendommekeer. De koers zit namelijk nog steeds in een neerwaartse trend deze maand en is daar nog niet uitgebroken.

De meningen onder de analisten zijn nog steeds zeer verdeeld. Meerdere analisten zijn overtuigd dat bitcoin een bodem aan het vormen is terwijl andere analisten verwachten dat bitcoin binnenkort mogelijk een nog lager dieptepunt zal opzoeken. Dat zou mogelijk richting $30.000 kunnen zijn.

De neerwaartse trend heeft grotendeels te maken met de alsmaar stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) koers. De DXY is inmiddels langs de top uit 2017 gestegen, maar begon afgelopen nacht toch iets te dalen. Desondanks lijkt de DXY koers vooralsnog in een opwaartse trend te zitten en dat voorspelt wellicht slecht nieuws voor BTC.

how much longer can the DXY keep this up? been a wild run. pic.twitter.com/qgILnQxSom

— Rickus (@rickus_trades) April 28, 2022

Dat gezegd hebbende, nam de correlatie tussen bitcoin en risicovolle aandelen gisteren eindelijk weer ietsjes af. Terwijl BTC iets kon herstellen, kleurde de Nasdaq koers juist rood. Deze analist verwacht dan ook dat bitcoin sterker dan aandelenmarkten als de S&P 500 over de komende maanden zal presteren:

#BITCOIN (M)

Looks like $BTC will massively outperform the S&P 500 in the coming months.

-Higher Highs/Higher Lows (HH/HL)
-Hidden Bullish Divergence (Stoch RSI)
-Backtest from the 2017 High
-Resembles the Structure of ’17-’20

pic.twitter.com/xOKQEmIMBS

— 𝕄𝕠𝕦𝕤𝕥𝕒𝕔ⓗ𝕖 (@el_crypto_prof) April 27, 2022

Whales accumuleren BTC

Ondertussen tonen on-chain gegevens nog altijd een bullish plaatje voor de lange termijn. Zo meldt analysebedrijf Santiment dat het aantal bitcoin whales flink toeneemt sinds de oorlog uitbrak in Oekraïne

The number of #Bitcoin addresses has been increasing since the #RussianUkrainianWar began. Since then, there are 1,629 shark and whale addresses holding between 10 to 100k that are either new or have returned to this millionaire (or above) status. https://t.co/08ytC3aMhW pic.twitter.com/9Ts70gdfHJ

— Santiment (@santimentfeed) April 27, 2022

Analist Will Clemente meldt dat de hoeveelheid BTC die deze whales bezitten nu zelfs op het hoogste niveau ligt sinds afgelopen september:

BTC whales holdings are now the highest since September of last year.

This continued increase has honestly surprised me. pic.twitter.com/of9zvcvRE1

— Will Clemente (@WClementeIII) April 27, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

US Money Supply has increased by over 50% in the last 3 years, the largest 3-year increase ever.

Only other times when Money Supply increased by >40% in a 3-yr period: 1973 & 1977-78.

Both were followed by high inflation, recessions (1973-75, 1980, 1981-82) and bear markets. pic.twitter.com/zrJMkxnOwl

— Charlie Bilello (@charliebilello) April 27, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.