Uit de cijfers in het nieuwe Arcane Research rapport blijkt dat ongeveer 80% van de activiteit op het Bitcoin (BTC) netwerk van de exchange Binance komt. Deze activiteit is een indicator dat het aantal bitcoin meet die worden verplaatst op de blockchain.

Als dit cijfer hoog is, betekent dit dat er veel coins worden verwisseld op het netwerk. Hieruit kunnen we opmaken dat de interesse in de markt erg hoog is en dat veel investeerders actief met cryptocurrencies bezig zijn.

Binance heeft het grootste marktaandeel voor de handel in bitcoin

De grote contributie van Binance kan verklaard worden door het feit dat Binance tijdelijk voor bepaalde handelsparen geen transactiekosten rekende. Veel traders maakten hier gebruik van om hun niveau op het platform te laten stijgen.

Dit deden zij door middel van “wash trading”. Hierbij doen handelaren heel snel verschillende transacties. Aangezien ze er toch geen transactiekosten over betalen kost dit ook niks. Dit soort activiteit zien experts als niet organisch maar verhoogd wel het volume.

Toch zagen we dat het handelsvolume drie weken later niet was veranderd. Het marktaandeel van Binance was namelijk in deze periode niet veranderd. Het rapport geeft aan dat dit volume uiteindelijk mogelijk toch wel organisch is.

Hieronder kunnen we in de grafiek zien hoe het handelsvolume van bitcoin zich over het afgelopen jaar heeft ontwikkeld:

Bron: Arcane Research

Het volume van bitcoin is, zoals hierboven te zien is, over de afgelopen weken hard gestegen. Op het moment staan we nog net iets onder de piek van het jaar. Deze piek is in mei gevestigd.

Ook Crypto Insiders houdt bitcoin (BTC) strak in de gaten

In de Discord community van Crypto Insiders houden we bitcoin elke dag ook erg scherp in de gaten. Onze analisten bekijken zowel het project van Bitcoin als de BTC koers door middel van fundamentele- en technische analyses. Elke week staan er ook verschillende koersverwachtingen en grafieken van bitcoin klaar voor de leden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.