De bitcoin (BTC) koers staat nog altijd behoorlijk onder water in vergelijking met de mooie all-time high in november van het vorige jaar. Echter, de koers van de grootste cryptocurrency begint eindelijk weer wat tekenen van leven te laten zien, vooral ten opzichte van de aandelenmarkt. Volgens een vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, getuigt dit van kracht en kan bitcoin in de toekomst tot nieuwe hoogtes stijgen.

Bitcoin het ‘digitale goud’

De divergentie tussen bitcoin en de aandelenmarkt is volgens McGlone behoorlijk positief te noemen, Uiteraard zagen we de laatste tijd een behoorlijk sterke correlatie tussen de aandelenmarkt en de crypto-markt, maar deze correlatie begint langzaam sterk minder te worden.

McGlone stelt hierom dat het ‘digitale goud’ uiteindelijk zal zegevieren. Volgens hem presteert historisch gezien bitcoin een stuk beter dan bijvoorbeeld de Nasdaq en is het hoogstwaarschijnlijk dat deze trend in de nabije toekomst gewoon wordt voortgezet.

Daarnaast stelt hij dat bitcoin steeds volwassener wordt. De cryptocurrency blijft groeien en zichzelf bewijzen. Dit kan ervoor zorgen dat bitcoin in de toekomst over de hele wereld gebruikt wordt als digital collateral, ofwel digitaal onderpand.

“Bitcoin 40.000 dollar of Nasdaq 14.000? Digital goud zal zegevieren – Bitcoin wordt geconfronteerd met deflatoire krachten na 2021 excessen, maar de crypto toont divergerende kracht. Met verliezen in 2002 minder dan de helft van die voor de Nasdaq 100, kan Bitcoin groeien in de richting van wereldwijd digitaal onderpand.”

#Bitcoin $40,000 or #Nasdaq 14,000? Digital #Gold Set to Prevail – Bitcoin faces deflationary forces after 2021 excesses, but the crypto shows divergent strength. With 2002 losses less than half those for the Nasdaq 100, Bitcoin may be maturing toward global digital collateral pic.twitter.com/Yt8Q5q5qjt

— Mike McGlone (@mikemcglone11) March 4, 2022

Buy the dip

Mike McGlone gaf een tijdje terug ook al aan dat hij er van overtuigd is dat de bitcoin bodem inmiddels bereikt is. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat de bitcoin koers tot onder de $30.000 zal zakken. Hij gelooft dat het huidige prijsgebied een uitstekende kans biedt om bij te kopen. 

“Ik denk niet dat Bitcoin veel onder de $30.000 komt. Het houdt goede weerstand rond de $40.000. Ik denk dat dit uiteindelijk een zeer goede koopkans voor Bitcoin zal zijn voor traders op de langere termijn. Er zal op worden teruggekeken in de geschiedenis als een bepalend moment.” 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.