Het sentiment op de crypto-markten blijft nog altijd angstig. Dat blijkt onder andere uit de wekelijkse cijfers van CoinShares omtrent de in- en uitstromen bij crypto-investeringsproducten. Zo stroomde er $133 miljoen weg uit bitcoin (BTC) investeringsproducten.

Grootste uitstroom bitcoin sinds juni 2021

Vrijwel alle crypto-fondsen zagen investeringen wegstromen, maar die van bitcoin vertegenwoordigden vorige week het leeuwendeel. Maar liefst $133 miljoen stroomde weg bij deze fondsen, wat de grootste uitstroom sinds juni 2021 is. Wie het bitcoin nieuws volgt zal zich kunnen herinneren dat het sentiment in juni 2021 bijzonder negatief was. Dat was namelijk de periode waarin China een algemeen verbod op crypto mining oplegde, en Tesla bitcoin niet langer als betaalmethode accepteerde.

Wekelijkse in- en uitstromen bij crypto-fondsen – Bron: CoinShares

Zoomen we uit dat zien we dat de hele maand april niet geweldig was. Er stroomde vorige maand namelijk $310 miljoen weg. Volgens CoinShares is het lastig te zeggen wat de precieze reden is voor negatieve sentiment van dit moment. Al lijkt het aannemelijk dat dit te maken heeft met de “de agressieve retoriek van de Amerikaanse Federal Reserve [waarmee er vanuit gegaan wordt dat zij de rentepercentages zullen gaan verhogen] en de recente prijsdaling.”

FTX Token ziet verrassende instroom

Zoals gezegd is het op dit moment voor de gehele crypto-markt niet veel soeps. Zo stroomde er $25 miljoen weg bij ethereum (ETH) producten en ook andere cryptocurrency-investeringsproducten zagen rode cijfers. In totaal haalden investeerders vorige week $120 miljoen weg bij deze fondsen, en $326 miljoen wanneer we naar de hele maand kijken. Hiermee is het negatieve sentiment overigens nog niet zo sterk in vergelijking met begin dit jaar, toen stroomde er namelijk nog $467 miljoen weg in een maand tijd.

Een opvallende instroom was echter alsnog te zien bij de cryptocurrency van de grote crypto exchange FTX. Die producten zagen namelijk juist $38 miljoen binnenstromen, de grootste instroom van welk investeringsproduct dan ook dat CoinShares vorige week in de gaten hield.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.