De cryptocurrency markt is weer flink aan het groeien en het marksentiment wordt inmiddels een stuk positiever. Dat is niet alleen onder particuliere investeerders te merken, maar blijkbaar ook onder de institutionele investeerders.

Zo meldt namelijk CoinShares, een Brits investeringsbedrijf, op 28 maart dat crypto fondsen eindelijk weer een forse instroom zien. CoinShares meldt in zijn wekelijke ‘Digital Asset Fund Flows’ rapport dat afgelopen week maar liefst $193 miljoen in crypto investeringsproducten stroomde.

The Digital Asset Fund Flows Weekly Report is now available! Written by @jbutterfill, the headline for this week is: Sentiment recovers with record weekly inflows for the year totaling US$193m.
To access the report, click here: https://t.co/MbvaGEUdwi pic.twitter.com/3nfZYOxxz9

— CoinShares (@CoinSharesCo) March 28, 2022

Dat is de grootste netto instroom voor crypto fondsen sinds de eerste week van december 2021, toen ging het om $184 miljoen. Het is ook een behoorlijke trendommekeer in vergelijk met de afgelopen weken. Zo stroomde een week eerder nog $47 miljoen juist uit crypto fondsen en de week daarvoor zelfs $110 miljoen.

Bitcoin trekt aandacht, dan volgt Solana

Afgelopen week trok vooral bitcoin (BTC) de aandacht onder institutionele beleggers. Meer dan 50% van het totaal ging naar investeringsproducten voor BTC, namelijk zo’n $98 miljoen.

Opvallend is dat niet ethereum (ETH), maar solana (SOL) op de tweede plek volgt. Solana fondsen zagen afgelopen week een netto instroom van zo’n $87 miljoen. Het is de grootste instroom voor Solana producten in een week en het totaal komt nu op $241 miljoen uit. Dat maakt SOL de grootste altcoin na ether voor beleggingsproducten.

Ether fondsen zagen afgelopen week een netto instroom van $10,2 miljoen. Cardano (ADA) producten zagen een kleine instroom van $1,8 miljoen, Polkadot (DOT) van $1,2 miljoen en Cosmos (ATOM) van $0,8 miljoen. Ripple (XRP) producten zagen echter een uitstroom van $1 miljoen. Zogeheten multi-asset fondsen, oftewel fondsen met meerdere crypto, zagen een netto uitstroom van $5,5 miljoen afgelopen week. Dat is opvallend aangezien deze normaliter juist populair zijn.

Europa neemt voortouw

CoinShares meldt dat een groot deel van de instroom afgelopen week afkomstig was uit Europa, namelijk 76% van het totaal, oftewel $147 miljoen. Het investeringsbedrijf denkt dat dit komt doordat recent een verbod op proof-of-work (PoW) mining werd geschrapt en dat gaf investeerders vertrouwen. Echter ligt ondertussen weer een ander wetsvoorstel op tafel.

Van de instroom was 23%, oftewel $45 miljoen, afkomstig uit Amerika. Het totale aantal assets under management (AUM), of activa onder beheer, voor deze crypto-fondsen komt nu uit op $57 miljard.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.