Amerikaans bitcoin (BTC) exchange Kraken krijgt een handelslicentie in Abu Dhabi. Daarmee is Kraken een van de eerste exchanges die goedkeuring heeft gekregen om actief te zijn in de  Abu Dhabi Global Market (ADGM).

Belangrijke stap voor Kraken exchange

De licentie zorgt ervoor dat lokale crypto beleggers toegang krijgen tot VAE-dirham handelsparen. De VAE-dirham is de officiële munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten. In een interview met CNBC geeft Curtis Ting, directeur van Kraken, aan dat het aanbieden van handelsparen met lokale munteenheiden erg belangrijk is. Traditioneel gezien waren het vooral de Amerikaanse dollar en de Britse pond die beschikbaar waren op wereldwijde markten. Lokale valuta’s zorgen voor meer diversificatie.

Met de handelslicentie in Abu Dhabi is Kraken van plan om voor betere integratie met lokale banken en aanbieders van betalingsdiensten te zorgen. Dit zal de bitcoin exchange helpen om meer liquiditeit naar de regio te brengen, aldus Ting.

In Dubai, die andere grote stad in de Verenigde Arabische Emiraten, zijn al enorme crypto handelsvolumes te zien. Namelijk ruim $25 miljard per jaar. Ting geeft aan dat de regio klaar is voor meer adoptie en dat ze gewacht hebben op een gereguleerd aanbod zoals die van Kraken.

“Voor ons is het echt belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vereenvoudigen door ervoor te zorgen dat beleggers en handelaren in de regio toegang hebben tot lokale valuta’s (als handelspaar, red.).”

Collegegeld betalen met bitcoin

Zoals aangegeven begint de Verenigde Arabische Emiraten steeds meer warm te draaien voor crypto. Vorige maand was op Crypto Insiders te lezen dat het binnenkort in Dubai mogelijk gaat zijn om collegegeld te betalen met bitcoin en ethereum (ETH). Citizens School gaat vanaf vanaf komend schooljaar beide cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel.

Twee weken daarvoor was ook te lezen dat bitcoin exchange FTX een handelslicentie had verkregen in Dubai. De exchange wil uitbreiden en op termijn zelfs een hoofdkwartier vestigen in het land in het Midden-Oosten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.