Veel crypto exchanges hebben het zwaar op het moment. Sommige handelsplatformen zijn al failliet gegaan te midden van de berenmarkt. Huobi is één van de grootste exchanges en zal vermoedelijk niet al te hard geraakt zijn, maar toch wisselt dit platform nu van eigenaar.

Huobi-oprichter verkoopt crypto exchange

De hard gedaalde prijzen van veel cryptocurrencies zullen de omzet van deze bedrijven hard hebben laten dalen, die geld verdienen door een kleine commissie te vragen op elke transactie. Huobi staat volgens CoinGecko steevast in de top tien van exchanges met het meeste volume.

Toch wilde Huobi-oprichter en crypto-magnaat Leon Li zijn bedrijf verkopen omdat hij beter op zijn gezondheid wilde letten. Hij wilde 3 miljard Amerikaanse dollar vangen voor de deal. FTX en Justin Sun zouden al geïnteresseerd zijn, alhoewel FTX dit later ontkrachtte.

Nu heeft Huobi bekendgemaakt dat Leon Li zijn gehele aandeel in het bedrijf van de hand doet. Het Hong Kongse About Capital Management heeft het overgenomen, die nu meer dan 50% van de aandelen zal hebben. Hoeveel geld Li voor de deal heeft ontvangen is niet bekend. In ieder geval blijven de kern van het bedrijf en de managementteams onaangetast, volgens het persbericht.

Volatiele tokens van Huobi

Tot overmaat van ramp verloor Huobi’s stablecoin, HUSD, zijn link met de Amerikaanse dollar. Niet veel later werd deze weer hersteld en werd bekend dat het kwam door erg strenge regulatie. Hierdoor ontstond een groot gebrek aan liquiditeit, waardoor de token instortte. Stablecoins die hun ‘peg’ verliezen lopen vaak een flinke deuk in het vertrouwen op, het zou dus kunnen dat dit ook een belangrijke factor voor het willen verkopen is geweest.

Huobi heeft naast de HUSD ook zijn eigen Huobi Token (HT). Dit is geen stablecoin, en na het nieuws steeg de token meer dan 5%. Toch is alle winst op het moment van schrijven weer ingeleverd. De prijs kruipt nu langzaam naar het dieptepunt van eerder deze maand.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.