Cryptocurrency investeringsproducten zagen voor de tweede week op rij weer een flinke instroom. Crypto-fondsen ontvingen een netto instroom afgelopen week van maar liefst $180 miljoen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van CoinShares, gepubliceerd op 4 april.

Vorige week meldde CoinShares dat crypto-fondsen de week daarvoor een netto instroom zagen van $193 miljoen, het hoogst in maanden. CoinShares meldt in het nieuwe rapport dat het bedrijf dit bijgesteld heeft naar zelfs $244 miljoen.

Deze $180 miljoen is dus een afname ten opzichte van de $244 miljoen, maar alsnog een zeer positief teken van het marksentiment. Echter is deze instroom alsnog ver onder het niveau van het eerste kwartaal van 2021.

Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano

De netto instroom naar bitcoin (BTC) investeringsproducten nam afgelopen week flink toe en kwam op maar liefst $144,4 miljoen uit. Dat betekent dat ondertussen maar liefst $350 miljoen dit jaar naar bitcoin fondsen is gestroomd. Dat is echter alsnog erg laag vergeleken met de $3 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Ethereum (ETH) fondsen zagen ook een toename en kwam afgelopen week op $22,9 miljoen uit. Solana (SOL) fondsen zagen een week eerder een recordbedrag van minstens $87 miljoen, maar zakte afgelopen week naar $8,2 miljoen. Toch is solana daarmee de derde best presterende crypto dit jaar onder institutionele fondsen met een totale instroom van $103 miljoen.

De instroom naar cardano (ADA) fondsen komt weer op $1,8 miljoen uit, hetzelfde als vorige week. De totale instroom dit jaar naar ADA fondsen komt nu op $8 miljoen uit.

99% naar Europese crypto fondsen

Opvallend is dat maar liefst 99% van de totale netto instroom naar Europese crypto-fondsen ging. Amerikaanse fondsen zagen maar een netto instroom van $1,7 miljoen. Dat heeft wellicht te maken met de Canadese Purpose bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, waar afgelopen week $43 miljoen uitstroomde.

In totaal is volgens CoinShares nu $501 miljoen dit jaar in crypto-fondsen gestroomd. Daardoor komt het totale assets under management (AUM), of active onder beheer, weer op $61 miljard uit, het hoogst sinds begin dit jaar.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.