Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency fondsen zien voor de tweede week op rij een flinke netto uitstroom. Crypto-fondsen zagen een netto uitstroom van maar liefst $97 miljoen afgelopen week, meldt CoinShares op 19 april:

This week’s Digital Asset Fund Flows Report is available! Written by @jbutterfill, the headline for this week is: Second week of outflows, but investors sell out of short-Bitcoin positions.
To access the report, click here: https://t.co/MbvaGEUdwi pic.twitter.com/g9tFpJno4I

— CoinShares (@CoinSharesCo) April 19, 2022

Investeringsproducten voor crypto zagen eind maart en begin april nog juist twee weken op rij een flinke netto instroom. Echter lijkt de onzekerheid weer terug te keren op de markt en dat is ook te zien onder de institutionele investeerders.

Volgens CoinShares is de uitstroom een reactie op het aankomende beleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Uit een statement van de Federal Open Market Committee (FOMC) van begin deze maand blijkt dat de Fed waarschijnlijk van plan is om de rentetarieven te verhogen in mei om de stijgende inflatie tegen te gaan.

“We hebben gezien dat bitcoin in de loop van 2022 steeds rentegevoeliger werd, op een vergelijkbare manier als andere oppotmiddelen.”

Aldus CoinShares. Afgelopen week was maar liefst 88% van de uitstroom afkomstig uit Europese investeringsproducten. De week daarvoor was het vooral Amerikaanse producten. Volgens Coin Shares is dit te verklaren doordat de uitstroom in Europa een vertraagde reactie is op de FOMC statement. De meeste uitstroom was uit “short” investeringsproducten.

Bitcoin, ethereum, solana, cardano

Maar liefst $72,8 miljoen stroomde afgelopen week uit bitcoin fondsen. Dat brengt het totaal deze maand op een netto uitstroom van maar zelfs $196,4 miljoen. Toch ligt de netto instroom alsnog op $145 miljoen dit jaar voor bitcoin fondsen.

Ethereum (ETH) fondsen zagen afgelopen week een uitstroom van $27,1 miljoen en dat brengt het totaal op $40,3 miljoen deze maand. Inmiddels is dit jaar zelfs $153 miljoen uit ether fondsen gestroomd.

Ook Solana (SOL) producten, die onlangs nog een flinke instroom zagen, zien nu een netto instroom van $700.000. Toch staan SOL fondsen nog $106 miljoen in de plus dit jaar. Ook cardano (ADA) producten zagen een netto uitstroom van $700.000 afgelopen week. ADA fondsen staan nog $8 miljoen in de plus dit jaar.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.