Het recente nieuws rondom de goedkeuring van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde State zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn.

Enkele van de grootste vermogensbeheerders ter wereld beheren nu een spot bitcoin-ETF, waaronder BlackRock en Fidelity Investments.

Vanguard, ook een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, liet echter recent weten hier geen interesse in te hebben. Dat ligt mogelijk anders voor Charles Schwab.

Een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld

Met een vermogen van maar liefst $8,5 miljard onder beheer behoort Charles Schwab, net als de eerdergenoemde spelers, tot de grootste vermogensbeheerders ter wereld.

Klanten van Charles Schwab mogen al aandelen kopen in de andere goedgekeurde spot bitcoin-ETF’s. Het heeft alle 11 goedgekeurde ETF’s beschikbaar gesteld op zijn website, maar de vermogensbeheerder zelf biedt nog geen soortgelijk product aan.

Vooralsnog is dat prima voor Schwab, ook al laat het bedrijf hiermee geld liggen, zegt Ari Sonneberg, partner bij de Wagner Law Group aan RIABiz:

“Wat Schwab zelf weet, is dat het op dit moment geld op tafel laat liggen door geen eigen [product] te hebben. Schwab lijkt tevreden met geld verdienen aan andere ETF’s.”

Gaat Scharles Schwab binnenkort ook een bitcoin ETF lanceren?

Volgens de bekende ETF-expert van Bloomberg, Eric Balchunas, komt daar mogelijk binnenkort verandering in

“Ze kunnen de wereld shockeren en iets aanbieden dat slechts 10 basispunten kost, en binnen een paar maanden.

Ik zou niet verbaasd zijn. Ze kunnen iets achter de hand hebben. Ze zouden best zoiets kunnen doen.”

Volgens de analisten staat Charles Schwab bekend om zijn conservatievere houding ten opzichte van zijn concurrenten als het gaan om het lanceren van nieuwe producten. Het neemt vaker een afwachtende houding in.

“Wellicht wachten ze af om te zien hoe het uitpakt en zijn ze bereid een meer volwassen ETF-markt aan te vallen.

Ze zijn nooit de eerste en dat hoeven ze niet te zijn. De klanten zijn zo loyaal en de producten zijn zo goedkoop dat je geen haast hoeft te hebben.

Regen of zonneschijn, het geld stroomt binnen,” aldus analist Bryan Armour van Morningstart.

Schwab heeft al een soort crypto ETF die het in 2022 lanceerde. Het ziet echter nog niet veel succes en heeft tot dusver slechts $21 miljoen opgehaald.

Het bericht Bitcoin ETF van Charles Schwab op komst, voorspellen analisten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.