Momenteel zit de crypto-markt in spanning af te wachten op de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De toezichthouder moet namelijk zeer snel een besluit nemen over aanvragen betreffende een spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), of beursfonds.

Weddenschappen plaatsen op bitcoin-ETF goedkeuring

In de crypto wereld hebben we handelaren die niet alleen op crypto speculeren, maar ook aanstaande evenementen, zoals de goedkeuring van een bitcoin-ETF.

Dit wordt mogelijk gemaakt door zogenaamde ‘predictieplatformen’. Polymarket lanceerde in 2020 en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende voorspellingsmarkten.

Investeerders kunnen op Polymarkt weddenschappen plaatsen op diverse evenementen via contracten.

Een van deze contracten heet “Bitcoin-ETF goedgekeurd voor 15 januari” en wordt momenteel verhandeld tegen 89 dollarcent.

89% van de markt verwacht bitcoin-ETF voor 15 januari

Beleggers kunnen met “ja” of “nee” stemmen op het contract. Momenteel verwacht dus 89% van de beleggers dat de SEC nog voor 15 januari een bitcoin-ETF zal goedkeuren.

Volgens deze groep krijgen we dus eindelijk de langverwachte Amerikaanse bitcoin-ETF binnen twee weken.

Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van een maand geleden, toen de waarschijnlijkheid op een goedkeuring nog op 50% lag volgens deze beleggers.

Beleggers hebben tot dusver al $468.884, of €428.034, ingezet op het contract. Het contract werd zelf even voor $0,91 verhandeld, maar zakt op het moment van schrijven terug naar $0,89.

Crypto handelaren dekken zich in tegen mogelijke afkeuring

Sommige handelaren hebben aandelen van de ‘Nee’-kant van het contract gekocht om zich in te dekken tegen een bullish blootstelling in de spot- en futuresmarkten. De prijs van bitcoin kan dalen als de SEC de verwachte lancering van de ETF uitstelt.

“Ik koop ‘Nee’ als verzekering tegen mijn longposities. Als de ETF niet wordt goedgekeurd, zal de markt hard dalen, maar zal ik nog steeds winst maken,” zegt een van de beleggers.

Vandaag was op Crypto Insiders ook te lezen dat de markt voor bitcoin perpetual futures, of eeuwigdurige contracten, verhit raakt. De zogeheten funding rates zijn naar een recordhoogte gestegen, meldt Matrixport.

Volgens Matrixport kan de ETF hype omtrent de bitcoin koers nog deze maand naar $50.000 sturen. Dat blijft echter allemaal zeer afhankelijk van wat de SEC uiteindelijk beslist.

Het bericht Bitcoin ETF countdown: 89% zet in op goedkeuring binnen 2 weken verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.