Bitcoin (BTC) en de meeste altcoins uit de top 100 maakten zojuist even een flinke duik. We waarschuwden in de marktupdate van vanochtend al dat de kans groot lijkt op een pullback. Een zeer groot deel van de top 100 cryptocurrencies zakte vanmiddag even met meer dan 5%.

Bitcoin koers zakt met 2,5%

Menig analist was overtuigd dat de bitcoin koers op het punt stond om verder uit te breken. Toen opende echter Amerikaanse aandelenmarkten flink in het rood en het duurde niet lang voordat de crypto-markt werd meegetrokken.

Dat heeft wellicht ook te maken met nieuwe dreigingen van de Russische president Poetin, die zegt dat hij vanaf morgen alleen nog Russiche roebels voor gas wil. Dat zorgt natuurlijk voor veel onzekerheid op de financiële markten.

Daarnaast lag nog een zogenaamde kloof open die ontstond toen bitcoin in het weekend steeg terwijl de Chicago Mercantile Exchange (CME) gesloten was. Deze “CME gap” werd wellicht zojuist gevuld.

Wat wellicht ook meespeelt is dit nieuws. Een nieuw wetsvoorstel werd zojuist door de Europese ECON commissie aangenomen. In deze wet staan meerdere rode vlaggen, zoals in dit artikel werd beschreven. Het kan betekenen dat alle crypto-transacties naar zogenaamde unhosted of privé wallets vastgelegd en gemeld moeten worden, en wellicht zelfs niet alleen die boven €1.000. Het kan ook betekenen dat exchanges je geen transacties meer naar deze wallets laten uitvoeren.

Dat gezegd hebbende, duurt het nog maanden voordat deze wet ook daadwerkelijk doorgevoerd wordt. En het is nog mogelijk dat het teruggedraaid wordt. Toch zijn het zeer zorgwekkende ontwikkelingen. Lees het volgende Twitterbericht van Patrick Hansen voor meer informatie:

BREAKING: The ECON & LIBE committees of the EU Parliament voted in favor of the FTR compromises D & E that crack down on “unhosted” wallets.

Entire regulation draft to be voted on later today, but will certainly go through.

Breakdown of the vote & more updates in this thread.

— Patrick Hansen (@paddi_hansen) March 31, 2022

Kunnen de crypto koersen snel herstellen?

Ondanks de flinke duik, maakt bitcoin mogelijk gelijk een rebound. De koers maakt op het moment van schrijven al een kleine stuiter vlak boven $46.000. Toch ziet het er niet naar uit dat bitcoin gelijk kan herstellen boven de $47.000.

$BTC – And there goes the drop or the start of the correction. pic.twitter.com/nO0SQKho7W

— IncomeSharks (@IncomeSharks) March 31, 2022

Ondertussen zien we de meeste altcoins ook weer herstellen, maar nog lang niet volledig. De koersen van solana (SOL) en waves (WAVES) lijken daarentegen zelfs verder uit te breken momenteel.

$SOL and the entire ecosystem looking ready to rally https://t.co/I2AuxfccWJ

— Decentrader (@decentrader) March 31, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.