Tatoeages van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn blijkbaar helemaal in en worden steeds populairder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Crypto Head.

Volgens het onderzoek hebben inmiddels meer dan 900 mensen zichzelf met de ₿ van Bitcoin bestempeld. Ook tatoeages van dogecoin (DOGE) zagen afgelopen jaar een flinke toename. Andere crypto blijven enigszins achter, waaronder ether, maar tatoeages omtrent non-fungible token (NFT) projecten op Ethereum zagen juist wel een flinke toename.

Voor het onderzoek analyseerde Crypto Head de zoekvolumes op Google alsmede hashtags op Instagram. Het bedrijf concludeert dat het aantal zoekopdrachten naar crypto tatoeages met maar liefst 222% is toegenomen in 2021.

1.600 zoekopdrachten naar “bitcoin tattoo”

1.900 keer zou via Google in 2021 gezocht zijn naar “crypto tattoo”, 1.600 keer naar “bitcoin tattoo” en 700 keer naar “dogecoin tattoo.” Daarnaast meldt het onderzoek dat bitcoin tatoeages ook het populairst zijn op Instagram. 986 berichten hadden de hashtag “#bitcointtattoo” en 956 berichten bevatte “#cryptotattoo.” Slechts 11 berichten hadden de hashtag “#dogecointattoo” en maar zes berichten “#ethereumtattoo.”

Crypto, en vooral bitcoin, tatoeages nemen al sinds 2014 snel toe aan populariteit. Dogecoin tatoeages zagen begin vorig jaar een grote piek in het aantal zoekopdrachten via Google. Dat is sindsdien echter sterk afgenomen terwijl dat voor bitcoin tatoeages redelijk stabiel is gebleven. Zoekopdrachten naar NFT tatoeages zagen eind vorig jaar even een flinke piek, maar is weer enigszins gedaald. Een dergelijke trend is ook te zien met zoekopdrachten naar deze crypto zonder “tattoo” eraan toegevoegd.

Didi Taihuttu van de bekende Nederlandse “Bitcoin familie” deelde toevallig gisteren zijn bitcoin tatoeage op Twitter: “Wat betekent dit voor jou? Vrijheid. Ik maak geen deel meer uit van het systeem. Voor mij staat het gewoon voor een enorme verandering van mijn leven, vanwege bitcoin.”

The making off my #bitcoin Freedom Tattoo!!

Show me your #crypto tattoo as I want to make another one and need some inspiration #tattoo pic.twitter.com/HJI3PbNqhM

— ₿ Didi Taihuttu ₿ ALLIN (@Diditaihuttu) March 21, 2022

De miljardair Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, meldde begin dit jaar nog dat hij nu een tatoeage heeft gebaseerd op de Terra (LUNA) crypto:

I’m officially a Lunatic!!! Thanks @stablekwon And thank you my friends at Smith Street Tattoos. pic.twitter.com/2wfc00loDs

— Mike Novogratz (@novogratz) January 5, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.