Niemand weet wat de bitcoin (BTC) koers in de toekomst gaat doen. Toch blijft het interessant om te lezen wat vooraanstaande handelaren verwachten van de koers. Cumberland, een zogenoemd market-maker bedrijf voor institutionele partijen, vroeg zijn klanten waar zij denken dat de BTC prijs naartoe kan gaan dit jaar.

Bitcoin pijn nog niet voorbij

Met de vragenlijst vroeg het zijn klanten naar een aantal scenario’s voor dit jaar. Zo werd gevraagd waar zij denken dat de BTC prijs op 31 december 2022 handelt. Gemiddeld werd een prijs van $27.000 genoemd met de mediaan op $28.000.

Het verwachte hoogtepunt voor dit jaar ligt echter nog een stukje hoger. Gemiddeld gaven de respondenten een prijs van $32.660 op als de high voor 2022, met de mediaan op $32.000. Was dit dan al de bodem? Dat niet, zo denken de deelnemers van deze vragenronde.

Het laagste punt voor dit jaar wordt namelijk op een gemiddelde $15.161 gezet, met de mediaan op $16.000. Kortom, als het aan de respondenten ligt kan bitcoin nog een stuk verder dalen. Dit komt overigens enigszins overeen met de verwachting van deze analist. Hij verwacht namelijk dat bitcoin zomaar eens naar $17.000 kan dalen als gevolg van de vorming van een dubbele top patroon.

‘BTC koppelt los van traditionele beurzen’

Dat het hoogtepunt van bitcoin word geschat op $32.000 is al opvallend. Op het moment dat de enquête werd afgenomen handelde bitcoin op een prijs van $20.000, waarmee de koers met 60% zou moeten stijgen. De respondenten lieten echter weten te verwachten dat de NASDAQ slechts met 4% stijgt dit jaar.

Gemiddeld genomen wordt dan ook verwacht dat de correlatie tussen bitcoin en de NASDAQ, die op het moment van het onderzoek op 70% lag, afneemt naar 63%.

Een belangrijke kanttekening bij dit onderzoek is dat het niet duidelijk is hoeveel respondenten mee hebben gedaan aan de enquête en wie zij precies zijn. Hoe dan ook weet natuurlijk niemand wat de bitcoin prijs in de toekomst gaat doen.

Wat verwacht jij dat de bitcoin prijs gaat doen dit jaar? Laat het ons weten in de Crypto Insiders Discord!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.