De cryptocurrency-markt zit door de alsmaar oplopende spanningen in Oekraïne nog steeds in zeer onzeker terrein. Bitcoin (BTC) maakte afgelopen donderdag een sterk herstel van de dip die werd veroorzaakt door de invasie van Rusland in Oekraïne, maar dat betekent niet dat we nu uit de gevarenzone zijn. Vrijdag bleef de koers een reeks van higher highs en higher lows vestigen, maar gisteren zwakte het momentum alweer sterk af.

Bitcoin koers dipt weer

Zaterdag nacht vestigde de bitcoin koers een lower low rond $38.500, maar kon daarna alsnog ook een higher high vestigen rond $39.850. Bitcoin hield gisteren in eerste instantie stand boven $39.000, maar tegen het eind van de avond maakte de koers een flinke duik. Bitcoin kwam toen even bij $37.400 uit na een daling van zo’n 4,3%

Langzamerhand begon bitcoin weer iets te herstellen, maar de weerstand rond $38.500 lijkt vanochtend te groot te zijn. Bitcoin daalt op het moment van schrijven terug naar die op $38.350 op Binance en €34.350 op Bitvavo.

Meer volatiliteit staat om de hoek

Dat bitcoin gisterenavond toch weer een dip maakte, wordt enigszins gezien als een voorspellende factor voor de rest van de financiële markten. Het toont aan dat de angst en onzekerheid nog altijd toeneemt.

Bitcoin Fear and Greed Index is 20. Extreme Fear
Current price: $37,576 pic.twitter.com/fpUnyj1yfs

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) February 28, 2022

We zien dan ook een aantal aandeelmarkten vanochtend in het rood openen. De Russische roebel is ondertussen naar een historisch dieptepunt gezakt. Goud en olie stijgen wel voorzichtig. Alle ogen zijn momenteel gericht op de openingen van de Amerikaanse beurzen later vandaag. Ze zijn vooral gericht op de Moscow Exchange, of MOEX, die vandaag later dan normaal opent.

Global stocks are starting the week in the red yet again, with #SP500 futures down more than -2% as #war concerns loom. #Bitcoin has remained closely pegged to #equities, as traders await a breakout sign. Pay close attention to this relationship. https://t.co/06MTkomsnw pic.twitter.com/mVpiBp4Q0x

— Santiment (@santimentfeed) February 28, 2022

De kans is zeer groot dat we meer volatiliteit de komende dagen zullen zien. Desondanks zien de on-chain gegevens voor bitcoin nog altijd zeer bullish uit. Niet alleen houden oudere investeerders hun BTC stevig vast, volgens Glassnode zijn inmiddels ook kleinere wallets “agressief” aan het accumuleren.

Most #Bitcoin wallet cohorts are now in net accumulation, with smaller holders being the most aggressive.

This heatmap presents the #Bitcoin accumulation score for each wallet cohort.

indicates entities are adding to their balance.
indicates entities are not accumulating. pic.twitter.com/sVp7SV6yHy

— glassnode (@glassnode) February 28, 2022

Veel analisten melden dat indicatoren bullish signalen afgeven en sommige analisten anticiperen zelfs dat bitcoin op het punt staat om uit te breken. Houd er echter rekeninge mee dat macro-economische ontwikkelingen vooral het voortouw momenteel nemen.

#BTC Daily,

– 37.5K was where whales have been accumulating #BTC dips.

– So far So good and breakout soon expected. #BTC #Bitcoin pic.twitter.com/rKIRLkUXXE

— Minkyu Woo (Min) 우민규 (@minkyutekken) February 28, 2022

Weekly summary of 63 #Bitcoin signals from top #onchain analysts.

COLOR CODE:Buy Hold Sell
—> In Green Value Zone
—> #BTC is 24.6% of cycle top
—> CYCLE TOP: $182,698
—> TLDR: Onchain reset nearly complete

#StandWithUkraine and give if you can. #NoWar pic.twitter.com/scA3DNwgh6

— Binkie Pondarosa (@BinkiePondarosa) February 27, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.