Bitcoin (BTC) sloot de week wederom met een rode candle, inmiddels zelfs voor de zesde week op rij, het langst sinds 2014. De angst op de cryptocurrency markt blijft alsmaar toenemen, en het sentiment is ondertussen zeer bearish aan het worden. Investeerders proberen op een bodem te mikken, maar hoe diep kan de koers nog dalen?

Bitcoin Fear and Greed Index is 11 — Extreme Fear
Current price: $34,041 pic.twitter.com/PQK3x6YMok

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) May 9, 2022

Bitcoin koers daalt met 3%

De bitcoin koers tikte afgelopen donderdag, kort na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC), net niet $40.000 aan. Toen begon bitcoin echter hard te dalen, samen met de aandelenmarkten. De koers kwam gisteren rond $34.500 uit en dipte gisterenavond al even onder $34.000.

Bitcoin maakte eerst een kleine bounce terug naar $34.600, maar dat was van korte duur. Bitcoin zakte afgelopen nacht richting $34.000 en maakte tegen 4 uur weer een flinke duik. Ditmaal tikte bitcoin een dieptepunt aan van $33.200, bijna net zo laag als de dip eind januari.

Ook vanochtend kwam bitcoin weer in de buurt van dit dieptepunt. Momenteel komt de prijs uit op $33.650 op KuCoin en €32.000 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3% in de min.

Hoe diep ligt de bitcoin bodem?

Hoe diep bitcoin de komende tijd nog zal dalen, lijkt voornamelijk af te hangen waar de zogenaamde macro bodem ligt. Als de neerwaartse trend op de aandelenbeurzen doorzet, dan zal bitcoin hoogstwaarschijnlijk op de korte termijn nog volgen.

Het is mogelijk dat bitcoin snel een bodem vindt, dat lukte namelijk rond deze prijs eind januari. De angst is ditmaal echter nog hoger en er is nog steeds een gebrek aan retail volume waardoor we nog geen echte rebound zien.

Overigens wordt aankomende woensdag de volgende Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) gepubliceerd. Hoe inflatie kan voor nog meer angst en volatiliteit zorgen.

Doordat bitcoin door een cruciale supportgrens is gebroken, kan het zijn dat de koers mogelijk het gebied tussen $28.000 en $30.000 zal hertesten, zoals afgelopen zomer.

#Bitcoin has broken below the critical support level. As I mentioned previously, this drastically increases the odds that we retest the lower-bound of the white consolidation range.

That would put us between $28.9k-$30.2k.

Not what you want to hear, but what we must accept. pic.twitter.com/xuFL0L9yPp

— Caleb Franzen (@CalebFranzen) May 8, 2022

De meningen zijn sterk verdeeld hoe diep bitcoin nog kan zakken. Dat is ook te zien aan de volgende peiling op Twitter. Momenteel hoopt 28% dat we er al zijn, maar bijna 30% verwacht dat de koers nog onder $32.000 zakt. 17% verwacht zelfs dat bitcoin onder $28.000 uitkomt en maar liefst 26% vreest voor een dip onder $24.000.

Where do you ultimately think $BTC bottoms?

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) May 8, 2022

Niet alles is bearish voor bitcoin

Desondanks ziet niet alles er compleet bearish uit. Er is ook positieve on-chain data te vinden. Zo staat het percentage BTC dat minstens een jaar niet is bewogen nu op een all-time high van 65%, een bullish teken op de lange termijn.

The #Bitcoin supply last active 1+ yrs ago, now at 65.138% and rising.

Fundamentals continue to strengthen.

However, remember, in the current environment they don’t have to translate into price, but they might be the reason that the $BTC price is holding up relatively well. pic.twitter.com/Glj1V1JqrZ

— Jan Wüstenfeld (@JanWues) May 8, 2022

Ook blijft het aantal long posities op Bitfinex nog steeds toenemen:

Bitfinex longs swiftly approaching levels as high as when we exited the summer range.

Which side of the trade do you want to be on anon?$BTC pic.twitter.com/QBNtcJdnPo

— Miles J Creative (@JohalMiles) May 8, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

If you are looking for deep value with respect to the trend then #Bitcoin is a steal right now.

The BTC multiple over its 200 days moving average has only been lower 10% of the time since the 1st halving. pic.twitter.com/XLXlCcODsV

— ecoinometrics (@ecoinometrics) May 9, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.