De bitcoin (BTC) koers is na een korte opleving gisteren vandaag alsnog flink afgezakt. Zowel bitcoin als de altcoins kleuren hierdoor donkerrood. In dit artikel lees je een crypto marktupdate en lees je hoe de markt er nu voorstaat.

Bitcoin zakt door 50-dagen MA

Beginnend met bitcoin. De moeder der aller cryptocurrencies kon nog even herstellen, zoals in de bitcoin marktupdate van vanochtend te lezen. Maar al snel leek de stijging niet het begin van een verder herstel te zijn. De koers begon gisteravond juist hard te dalen met als gevolg ook vandaag een verdere daling.

Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo is de bitcoin prijs in euro nu €37.449, een daling van 5% ten opzichte van 24 uur geleden. En met de huidige beweging zakt bitcoin door de 50-dagen Moving Average (MA) wat niet al te fraai is. Toch bevindt BTC zich nu op een belangrijk punt. Analist BC Richfield schrijft in een tweet dat hij de DXY (de index van de Amerikaanse dollar) goed in de gaten houdt en het volgende scenario in gedachten houdt:

“Bijna op het gisteren besproken $40644-niveau en hoe de prijs hier reageert, zal belangrijk zijn voor de volgende beweging van Bitcoin.

Mocht de prijs dit niveau verliezen, dan is mijn eerste aandachtspunt het dagelijkse orderblok eronder rond $39300.”

$BTC

Almost at the 40644 level discussed yesterday and how price reacts here will be key to Bitcoins next move.

Should price lose this level my first point of interest is the daily order block below at around 39300.

Watching the $DXY here too. https://t.co/kzRAgKOiB8 pic.twitter.com/CZeQt5f1OB

— B C Richfield (@BC_Richfield) April 11, 2022

Cryptomarkt krimpt met $130 miljard

Als bitcoin daalt, dan dalen de meeste altcoins vaak nog harder. En dat is ook nu weer het geval. Ethereum (ETH) daalde over de afgelopen 24 uur met 7,4% en is nu $3.015 waard. Cardano (ADA) staat er nog slechter voor en daalt 9,3% naar een waarde van $0,94.

Daarmee daalt de totale waarde van de cryptomarkt flink. Gisteren waren alle cryptocurrencies bij elkaar nog meer dan $2 biljoen waard. Inmiddels staat de teller op $1,85 biljoen. De komende uren zullen hoe dan ook spannend worden, met ethereum en bitcoin op belangrijke prijspunten.

Blijf op de hoogte als Crypto Insider

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de cryptomarkt? Praat met onze analisten, crypto coaches en andere members en speur samen naar mooie trades. Ben je een beginner? Geen probleem! Als member leer je alles over technische- en fundamentele analyses en natuurlijk over alles omtrent crypto. Kom de eerste 30 dagen gratis rondkijken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.