Bitcoin (BTC) lijkt momenteel toch enigszins grip te verliezen op de $39.000. De moeder aller cryptocurrencies consolideerde al een tijdje rond deze prijs, maar heeft vanochtend moeite om hieraan vast te houden.

Bitcoin koers nog steeds rond $39.000

De bitcoin koers maakte zondagnacht een dip naar $37.700, maar een rebound bracht de prijs onmiddellijk terug naar $39.000. Ondanks positief nieuws omtrent het proof-of-work (PoW) verbod in Europa, begon de koers er al wat instabiel uit te zien.

Toch maakte bitcoin een flinke sprong gisterenavond nadat bitcoin naar $38.700 zakte. Dat ging gepaard met een short squeeze van zo’n $10 miljoen aan short posities die geliquideerd werden in een uur. De koers schoot met 2,7% naar een piek van $39.750.

$9.7 million in #Bitcoin Short Liquidations in one hour on that price move pic.twitter.com/rHfQXUZxW6

— On-Chain College (@OnChainCollege) March 15, 2022

Daar liep bitcoin echter tegen te veel weerstand aan en corrigeerde nog geen twee uur later weer terug richting $39.000. Echter vond bitcoin ditmaal pas support rond $38.700 en op het moment van schrijven zakt bitcoin zelfs verder naar $38.400 op Binance en €35.000 op Bitvavo. Mogelijk volgt een rebound terug naar $39.000.

“Moeder aller BTC consolidaties”

Het is te merken dat de markt langzamerhand moe begint te worden van deze $39.000. Het blijkt zelfs dat het on-chain volume rond deze $39.000 het hoogst is in de hele geschiedenis van bitcoin. Een record van 775.000 BTC werd verhandeld rond $38.700, meldt analist Lex Moskovski:

The mother of all consolidations.

On-chain volume at $39k is the largest in the entire history of #Bitcoin.

Record 775k BTC changed hands at around $38.7. pic.twitter.com/G8C8EBcuD1

— Lex Moskovski (@mskvsk) March 15, 2022

We moeten dan wellicht ook alle koersbewegingen tussen de $33.000 en $46.000 vooralsnog met een flinke korrel zout nemen, zoals Matthew Hyland aangeeft. Rustig afwachten op een uitbraak lijkt wellicht de beste insteek hier te zijn.

The only real move will be when #Bitcoin breaks $46k or falls below $33k

Everything else is just noise!!! pic.twitter.com/ujmVzYQq1v

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) March 15, 2022

Hong Kong beurs diep in de min, FOMC meeting vandaag en morgen

Vanochtend opende de effectenbeurs van Hong Kong met de slechtste dag in meer dan 10 jaar. Men speculeert momenteel of dit invloed heeft op de crypto-markt en mee omlaag trekt, maar daar zijn de meningen verdeeld over.

Desondanks is er nog altijd veel angst en onzekerheid op de markt. Dat komt natuurlijk ook door de oorlog in Oekraïne, maar de markt is momenteel vooral terughoudend vanwege de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting. Deze vindt vandaag en morgen plaats en de Federal Reserve kondigt daarna waarschijnlijk aan met welk percentage zij de rentetarieven in de VS zullen verhogen. Ondertussen wordt al verwacht dat deze percentages niet meer zo hoog uit zullen pakken en dat de ergste mogelijke gevolgen wellicht al ingeprijsd zijn.

#FOMC #Bitcoin
When 99% of ppl are predicting that the #Fed will increase the #rates for 0.25, It indicates that it is already priced in so I think if they increase the rate for 0.25 it won’t lead to a drop. Certainty will be back to the #market though. It is bullish pic.twitter.com/ho0soyPD1H

— Shayan.₿TC (@greatest_trader) March 15, 2022

Bitcoin investeerders blijven accumuleren

Verdere on-chain gegevens tonen nog altijd een zeer bullish beeld voor de koers van bitcoin. De gegevens tonen nog steeds aan dat (kleine) investeerders aan het accumuleren zijn. Zo meldt analist PlanC dat zelfs investeerders met minder dan 1 BTC de laatste 30 dagen flink hebben ingeslagen:

Little guys stacking sats hard over the last 30 days. #Crypto

Entities with a balance of 1 #BTC or less. #Bitcoin pic.twitter.com/JOkPb968rt

— Plan© (@TheRealPlanC) March 14, 2022

Analist Checkmate van Glassnode meldt dat maar liefst 6.840 BTC dagelijks wordt verplaatst naar de opslag van lange-termijn houders. Deze accumulatie kan uiteindelijk tot een supply shock leiden, een zeer bullish signaal voor de koers:

#Bitcoin Long-Term Holders are adding to their balance at an annualised rate of 7.6x issuance.

With ~900 $BTC in mined issuance per day, this means around 6,840 $BTC moving into LTH storage daily.

Check out this metric in the Week Onchain newsletter.https://t.co/vWm8DS5P9u pic.twitter.com/Dh6XuJkFSP

— _Checkmate (@_Checkmatey_) March 14, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.