Bitcoin (BTC) brak gisterenavond dan toch uit en dat was zelfs sneller dan verwacht. Bitcoin sloot de week wederom af met een mooie groene candle en het marktsentiment begint in een rap tempo steeds positiever te worden. Dat betekent mogelijk dat investeerders hebberig worden en dat we retail fear-of-missing-out (FOMO) zien terugkeren.

Big jump up in the Fear and Greed Index today on that $BTC move.

Last time we were this far into Greed territory, price was +$60k.

Live chart: https://t.co/Jr5151icga pic.twitter.com/KZtsava7jZ

— Philip Swift (@PositiveCrypto) March 28, 2022

Bitcoin koers bereikt hoogste prijs in 3 maanden

De bitcoin koers had, zoals verwacht, in eerste instantie wat moeite met het gebied rondom $44.500. Veel analisten hadden verwacht dat de weerstand zo groot zou zijn dat bitcoin eerst een zogenaamde pullback maakt.

Bitcoin bleef echter de afgelopen dagen gestaag stijgen en een pullback blijft vooralsnog uit. Bitcoin hield gisteren stand boven $44.400 en steeg naar $44.700. Dan rond half 11 gisterenavond maakte bitcoin een enorme sprong.

Bitcoin doorbrak in een ruk de $45.000 en ook de $46.000 bood nauwelijks weerstand. Bitcoin kwam vannacht al even boven $47.000 uit en tikte vanochtend zelfs een piek van $47.200 aan. Dat was de hoogste BTC prijs sinds 3 januari, inmiddels bijna 3 maanden geleden.

Na die laatste piek zakte bitcoin terug naar $46.800, maar lijkt hier vooralsnog aan vast te houden. Bitcoin stijgt op het moment van schrijven naar $46.900 op KuCoin en €42.800 op Bitvavo.

BTC ascending triangle eindelijk gebroken

Bitcoin kon gisterenavond dus eindelijk uit het ascending triangle patroon breken waar de koers sinds het begin van het jaar in vast zat. Dat ging uiteindelijk zelfs sneller dan verwacht. Het is te merken dat ook de analisten steeds meer bullish worden over de koers.

Bitcoin has closed above short term holder cost basis for the first time since December 3rd.

Hard to be bearish as long as BTC is above. pic.twitter.com/anD5HyQgFd

— Will Clemente (@WClementeIII) March 28, 2022

Mocht bitcoin onmiddellijk doorstijgen, dan ligt de volgende weerstandstest waarschijnlijk rond $47.600 en vervolgens rond de $48.000. Daarna is de $50.000 aan de beurt en zodra de koers het gebied tussen $50.000 en $52.000 achter zich laat, zou het mogelijk zeer snel kunnen gaan.

Dat betekent niet dat we geen pullback tussendoor zullen zien. Investeerders, vooral de whales, zullen wellicht alvast wat hun winst verzilveren waardoor de koers eerst iets corrigeert. Dan kan ook een gezonde correctie zijn, zo lang natuurlijk bitcoin niet al te diep weer dipt en alle momentum verliest.

#Bitcoin 3W vortex indicator bullish cross confirmed.

This is the 5th in the last 10 years.

Each of the other 4 marked the start of a major impulse up. pic.twitter.com/CPUvMgmRKg

— TechDev (@TechDev_52) March 28, 2022

Echter zijn veel mensen nog altijd zeer bezorgd over mogelijke macro-economische ontwikkelingen. Alhoewel de correlatie tussen bitcoin en aandelenmarkten de laatste tijd ietsjes is afgenomen, ligt deze nog altijd zeer hoog. Sommige economen zijn bezorgd dat we nog niet de ergste effecten van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben gezien op de economie. Er wordt zelfs gevreesd voor een mogelijke economische recessie. De kans is dan groot dat bitcoin ook sterk omlaag wordt getrokken. Ook gaat de stijging momenteel zo snel, dat bitcoin wellicht iets oververhit raakt.

We’ve broken the highs of our B wave, indicating that the triangle likely already completed earlier. Areas of interest are the same (green regions) if we get any dips, but as stated in my last video update at this point we may just shoot up straight to 50k+ $BTC https://t.co/eTuchrrOfb pic.twitter.com/63bHFGEfAU

— Credible Crypto (@CredibleCrypto) March 27, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.