Bitcoin (BTC) zit nu al meer dan een week in een opwaartse trend. We zien daardoor de angst en onzekerheid op de markt eindelijk flink afnemen. Het begint er voorzichtig steeds meer op te lijken dat de koers eindelijk het momentum heeft om uit dit bereik te klimmen.

Bitcoin koers staat 2% in de plus

De bitcoin koers dipte gisterenochtend eerst nog heel even onder $42.000, maar over het algemeen hield bitcoin boven deze prijs stand. Gisterenmiddag begonnen een aantal cryptocurrencies flink te stijgen en maakte bitcoin een sprongetje naar $42.700.

Daar was echter de weerstand nog te groot en bitcoin zakte vervolgens naar $42.100. Vanaf daar steeg bitcoin gestaag verder en toen de koers kort na middennacht bij $42.500 aankwam, maakte bitcoin weer een sprongetje.

Bitcoin leek toen al even door $43.000 te breken, maar werd toch afgewezen. Desondanks vond de koers al snel support rond $42.730. Daardoor kon bitcoin vanochtend wederom een sprongetje maken en piekte ditmaal zelfs naar $43.300.

Vervolgens zakte bitcoin toch weer even onder $43.000, maar lijkt hier nu stand te houden. De bitcoin prijs komt vanochtend op $43.050 uit op KuCoin en €39.200 op Bitvavo en staat daarmee vandaag 2% in de plus.

First #BTC daily close over the Ichimoku cloud since mid November. pic.twitter.com/eyzdX2EYvb

— TechDev (@TechDev_52) March 24, 2022

Bitcoin koers blijft higher lows maken

Bitcoin blijft in een opwaartse trend bewegen en de koers blijft een reeks van higher lows vestigen. We beschreven eerder dat de volgende stap het omslaan van het gebied rondom $42.500 van weerstand naar support is. Het ziet er naar uit dat mogelijk de $43.000 al omslaat naar support.

Toch ziet de koers op dit niveau er nog niet heel stabiel uit en de echte test ligt wellicht pas rond $44.500, waar bitcoin begin deze maand werd afgewezen. De 200-dagen exponential moving average komt nu uit op $44.680. Het liefst zien we natuurlijk dat bitcoin de $46.000 breekt om een daadwerkelijke trendommekeer te bevestigen. Houd er rekening mee dat we mogelijk eerst een kleine pullback zien om de recente lows te hertesten.

Strong rally in $BTC coming into the daily close. Momentum is bullish across the board. Today’s close will be a first solid candle body above the 61.8 short zone. Things are looking good for $BTC https://t.co/vRidIworH4

— Decentrader (@decentrader) March 23, 2022

Enorme instroom van Terra

Het plan van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon om (ondertussen) maar liefst $10 miljard in BTC te investeren krijgt steeds meer tractie. Het plan is om de UST stablecoin te koppelen aan BTC, al lijken niet alle bitcoin maximalisten even enthousiast hierover te zijn.

Desondanks is dat een enorme instroom die voor een flinke boost kan zorgen in de prijs. Dat zal overigens niet in een keer gebeuren, maar in sets van $125 miljoen. De investeringen zijn al begonnen:

2.5-3k $BTC per day of supply removed over a long period of time = huge impact. Those who are short have to cover higher at some point as supply itself dissipates. What is scarce, becomes more so. This clip can bring back the apes, in which @stablekwon is the lord of the Apes https://t.co/Xz1ahiEbza pic.twitter.com/a2rJJtY9H3

— Pentoshi (@Pentosh1) March 24, 2022

Geen BTC in Honduras, wel accumulatie

Gisteren gingen geruchten rond dat Honduras mogelijk El Salvador zou volgen om van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Echter ziet het er naar uit dat Honduras ervoor kiest om juist niet bitcoin te omarmen, maar om een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) in te voeren.

Ondertussen meldt analist Philip Swift dat niet alleen kleine investeerders nu BTC accumuleren, maar ook de grotere wallets:

Large wallets holding +1k BTC appear to be accumulating since the start of the month.

Note that the prior jump was due to exchange wallet shuffling, but since then the trend has continued up.

Free live chart: https://t.co/rqXnKC2dhy pic.twitter.com/qkdKPMmp6O

— Philip Swift (@PositiveCrypto) March 23, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.