Bitcoin (BTC) beweegt in een steeds krapper gebied. De koers schoot woensdag nog even hard omhoog, maar corrigeerde een halve dag later weer net zo hard. Ditmaal was de weerstand rond $42.000 al te groot. Bitcoin zakte vervolgens naar $39.300 en consolideert rond deze prijs de afgelopen dagen.

Bitcoin koers vormt symmetrische driehoek

Vrijdag schommelde de bitcoin koers nog heen en weer tussen $38.450 en $39.850. De afgelopen 24 uur nam de volatiliteit verder af. Bitcoin zakte tweemaal naar $38.850, maar buiten die twee dips, bleef de koers over het algemeen tussen $39.000 en $39.200 hangen. Op het moment van schrijven komt bitcoin weer op $39.000 uit op Binance en €35.750 op Bitvavo.

The 3daily is clearly still above support on indicators and PA pic.twitter.com/qt8IuBVpgW

— Rickus (@rickus_trades) March 13, 2022

Doordat bitcoin de afgelopen week steeds lower highs, maar ook higher lows vestigde, beweegt de koers in een symmetrische driehoek. Daar komt op een gegeven moment een einde aan en dat kan in de komende dagen al zijn. De kans lijkt zeer groot dat bitcoin snel uitbreekt, maar wordt dat omhoog of omlaag?

3/and the existing #fear in the #market, there is a decent possibility that Bitcoin will continue to consolidate between these two #supply and demand zones, with considerable volatility as a result. On a short-term basis, the mentioned volatility is explicit. pic.twitter.com/GBbOSjuf6r

— Shayan.₿TC (@greatest_trader) March 13, 2022

Als bitcoin naar boven uitbreekt, dan is het belangrijk dat het gebied rond $42.000 ditmaal omslaat van weerstand naar support. Een doorbraak van de 100-dagen moving average (MA) rond $43.000 en vervolgens van de 200-dagen exponential moving average rond $45.000 zou dan kunnen volgen. Het liefst zien we dat zelfs de $46.000 doorbroken wordt om van een mogelijke trendommekeer te spreken. Mocht bitcoin naar beneden uitbreken, dan is de hoop dat het gebied tussen $33.000 en $36.000, oftewel tussen de 100-weken MA’s, standhoudt.

Deze week vindt FOMC plaats

Bitcoin reageerde deze week nauwelijks op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers noch de aankondigingen van de Europese Centrale Bank over rentetarieven. Dat duidt wellicht aan dat een groot deel van de angst al de laatste tijd werd ingeprijsd. Desondanks blijft het sentiment zeer laag, de angst zeer hoog en investeerders zeer terughoudend.

Bitcoin Fear and Greed Index is 21. Extreme Fear
Current price: $38,925 pic.twitter.com/rXIIqCmXXp

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) March 13, 2022

De eerdergenoemde uitbraak kan wellicht samenvallen met het nieuwe monetaire beleid van de Federal Reserve. De Fed zal aankomende week aankondigingen doen over de rentetarieven om inflatie tegen te gaan. Inmiddels wordt verwacht dat dit niet meer zo hoog uitpakt door de oorlog in Oekraïne. De volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting vindt op 15 en 16 maart plaats. Ondertussen heeft de Russische centrale bank al aangekondigd dat de Moscow Exchange volgende week nog steeds gesloten blijft.

Kleine investeerders accumuleren steeds meer

Het afgelopen jaar waren het vooral de whales die tijdens dit soort momenten flink accumuleerden terwijl kleinere investeerders uit paniek verkochten. De laatste weken zien we wellicht een trendverschuiving en zijn ook de kleinere investeerders flink aan het accumuleren.

#Bitcoin illiquid supply share has recovered the entire China ban dump and reached 4-year ATH.

It took 11 months but we finally did it.

76.23% of supply is now illiquid. pic.twitter.com/cg0cwOxZdG

— Lex Moskovski (@mskvsk) March 13, 2022

#Bitcoin supply held by entities with balances of 100-1k BTC breaking out to all time highs. pic.twitter.com/w1lHAQyDsm

— Dylan LeClair (@DylanLeClair_) March 13, 2022

Echter zijn er ook tekenen dat sommige whales nu toch met hun BTC schuiven en dat zou kunnen betekenen dat zij capituleren. Dat gezegd hebbende, is het Terra (LUNA) project van plan om maar liefst $1,5 miljard in BTC te investeren en dat kan juist voor een boost zorgen.

$BTC another LTH moves to Exchanges. https://t.co/4jKMuqFZLK pic.twitter.com/2TVi1EiCiN

— IT Tech (@IT_Tech_PL) March 12, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.