De afgelopen paar weken heerst er optimisme in de crypto-industrie. De kans wordt steeds groter dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vroeg of laat de aanvragen voor bitcoin spot-beursfonds goed zal keuren. Dit dreef twee weken geleden behoorlijk wat geld naar crypto-beursfondsen. Vorige week was hier op zijn zachts gezegd de overtreffende trap van.

Bitcoin beursfondsen zien gigantische groei

Dat schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week stroomde er netto 66 miljoen dollar beursgenoteerde crypto-fondsen binnen, maar afgelopen week bedroegen de instromen maar liefst 326 miljoen dollar. Dat is dus bijna vijf keer zoveel, en bovendien het grootste bedrag sinds juli 2022. Sinds begin deze maand gaat het zelfs om 484 miljoen dollar.

Zoals meestal was bitcoin (BTC) goed voor het overgrote deel van het inkomende geld. Vorige week ging het om 296,3 miljoen dollar, of zo’n 91% van al het kapitaal. CoinShares wijdt dit wederom toe aan het optimisme rondom de aanvragen voor bitcoin spot-ETF’s.

Bitcoin is in één week tijd met zo’n 17% gestegen – de grootste stijging sinds afgelopen juni. Daarmee valt de prijstoename van vorige week in het niet, die lag namelijk rond de 10%. Echter waren er ook veel investeerders die een slag om de hand hielden of zelfs regelrecht bearish zijn, fondsen die short zijn op BTC en dus mikken op een dalende koers zagen inflows van in totaal 15,4 miljoen dollar.

Instromen bij solana, XRP en cardano

De optimisme was vorige week ook relatief goed voor altcoins, althans wel voor een paar. Solana (SOL) was ook vorige week weer de altcoin met de meeste inflows. Om precies te zijn ging het om 23,9 miljoen dollar. Voor de hele maand staat de teller voor SOL op 66,9 miljoen dollar, terwijl de SOL-beursfondsen in totaal slechts 214 miljoen dollar beheren. Investeerders zijn dus in korte tijd erg optimistisch geworden over deze coin.

Verder is het uitzicht voor altcoins maar matig. Fondsen voor litecoin (LTC) en XRP groeiden met respectievelijk 5 en 2 ton, en voor fondsen voor Binance’ BNB, cardano (ADA) en tron (TRX) is er niets veranderd. Ethereum (ETH) is echter opnieuw gekrompen. Vorige week vertrok 6 miljoen dollar uit deze fondsen, waardoor zij dit jaar al 125 miljoen dollar lichter zijn geworden.

Het bericht Bitcoin beursproducten zien enorme explosie na positief nieuws verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.