Vorige week stond volledig in het teken van BlackRock’s voorbereidende ontwikkelingen in de strijd om een bitcoin (BTC) beursfonds. Naast ’s werelds grootste vermogensbeheerder zitten er echter nog veel meer giganten in de race om een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin op de Amerikaanse markt te lanceren. Fondsbedrijven Galaxy en Invesco hebben gezamenlijk een aanvraag lopen en zien nu, net als BlackRock, hun ticker op de website van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC).

BlackRock BTC ETF wordt vergezelt

Vorige week schoot de bitcoin koers als een raket de lucht in vanwege onder andere het feit dat de ticker van BlackRocks bitcoin beursfonds (‘IBTC’) werd gespot op de DTCC. Dit is een Amerikaanse financiële instelling die verantwoordelijk is voor het afhandelen van effectentransacties.

Nu schittert de ticker van de gezamenlijke aanvraag van Invesco en Galaxy – BTCO – ook op de website van de financiële dienstverlener. De ETF is ergens in de afgelopen zes dagen aan de lijst toegevoegd, zoals geconstateerd door de webarchiver WayBack Machine. Op 25 oktober stond er namelijk nog geen vermelding van het ticker-symbool ‘BTCO’.

De aanvraag voor de gezamenlijke spot bitcoin ETF van de wereldwijde beleggingsonderneming Invesco en het crypto-activafonds Galaxy Digital werd op 21 juni, minder dan een week nadat BlackRock haar aanvraag indiende, opnieuw leven ingeblazen nadat deze eerder werd ingetrokken. Het is een van de velen aanvragen die BlackRock heeft gevolgd, samen met andere financiële reuzen zoals Fidelity en VanEck.

Bitcoin beursfonds goedkeuring blijft onzeker

Vorige week bracht de verschijning van BlackRock’s ETF een enorme lading aan optimisme met zich mee wat betreft de mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds. Echter liet een woordvoeder van de DTCC al weten dat de vermelding een gebruikelijke ontwikkeling is ter voorbereiding op een mogelijke lancering van een ETF. Het zou volledig losstaan van het beoordelingsproces van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Na het nieuws van Invesco en Galaxy was er dan ook geen stijging waarneembaar in de bitcoin koers. Desondanks is er nog altijd veel geloof binnen het crypto-landschap dat de Verenigde Staten spoedig over een spot bitcoin ETF zal beschikken.

Het bericht Bitcoin beursfonds: giganten zetten zelfde stap als BlackRock verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.