KuCoin, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft op 10 mei een Series B financieringsronde bekendgemaakt van $150 miljoen. Met deze nieuwste financiering wordt de crypto exchange nu op maar liefst $10 miljard gewaardeerd.

Dieper in Web 3.0: Wallets, DeFi, NFT & GameFi

KuCoin wil met het nieuwe kapitaal zijn diensten verder uitbreiden en vooral dieper op Web 3.0 ingaan. De exchange zal investeren in onder andere crypto wallets, decentralized finance (DeFi), non-fungible token (NFT) platforms en GameFi. De laatste is een relatief nieuwe combinatie van blockchain gaming en finance.

De Series B financieringsronde werd geleid door Jump Crypto en zag meerdere investeringsbedrijven participeren, waaronder Circle Ventures, IDG Capital en Matrix Partners. Tak Fujishima van Jump Crypto zegt het volgende hierover:

“KuCoin biedt een uitgebreid platform van crypto diensten aan een wereldwijd publiek, wat één van de vele redenen is waarom we er trots op zijn deze ronde te leiden. We zijn verheugd het bedrijf te ondersteunen terwijl het blijft groeien en zijn aanbod op het gebied van futures en margin-handel, lending, staking en passieve opbrengsten uit te breiden om de groei van Web 3.0 en de crypto markten te ondersteunen.”

Verbetering van prestaties en beveiliging van KuCoin

Daarnaast gaat KuCoin een deel van de nieuwe investering gebruiken om het handelssysteem van de exchange te verbeteren. Het persbericht spreekt over een tienvoudige prestatieverbetering waarmee het handelsplatform zijn 18 miljoen klanten beter kan bedienen. Ook wil KuCoin de beveiliging van het handelsplatform verbeteren.

“Het vertrouwen van prominente investeerders, waaronder Jump Crypto en Circle Ventures, verstevigt onze visie dat op een dag iedereen met crypto bezig zal zijn. KuCoin is gebouwd voor alle klassen van investeerders, en we geloven dat deze nieuwe investeerders en partners zullen bijdragen om KuCoin synoniem te maken met een veilige en betrouwbare toegangspoort tot de crypto wereld.”

Aldus Johnny Lyu, CEO van KuCoin. KuCoin wil KCC, de openbare blockchain die gebouwd is door KuCoin’s community, een centraal onderdeel laten zijn van dit decentrale ecosysteem.

Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.