KuCoin, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, behaalde enkele indrukwekkende groeicijfers in het eerste kwartaal van 2022. Dat onthult de “People’s Exchange” in een nieuw document gepubliceerd op 17 mei.

A definite chill has drifted in the air of the #crypto market in Q1 2022, though #KuCoin continued to grow at a rapid pace:

Cumulative trading volume exceeded $1 trillion
6 million new registered users, up 491% YoY
The number of active users increased by 451% YoY

— KUCOIN (@kucoincom) May 17, 2022

De sterk groeiende bitcoin (BTC) beurs behaalde in het afgelopen kwartaal van dit jaar meerdere belangrijke mijlpalen die we hieronder even doorlopen.

Aantal gebruikers stijgt bijna 500%

Ten eerste trok KuCoin in Q1 2022 bijna 6 miljoen nieuwe gebruikers aan, een groei van maar liefst 491% ten opzichte van vorig jaar. De meeste nieuwe gebruikers waren afkomstig uit Azië, waar zelfs een groei van 1.500% plaatsvond. In Europa kwam de groei op 219% uit. Ook het aantal actieve gebruikers steeg met 451% ten opzichte van een jaar geleden.

Daarnaast is het Twitterkanaal van KuCoin hard gegroeid in de afgelopen periode. Het kanaal zag een toename van 320.000 nieuwe volgers naar een totaal van 1,6 miljoen. KuCoin beheert ook meerdere gemeenschappen waarvan het totaal naar 23 is gegroeid met maar liefst 580.000 community fans.

Handelsvolume stijgt voorbij $1 biljoen

KuCoin meldt verder dat het totale handelsvolume op de exchange in Q1 2022 voorbij $1 biljoen steeg. Het gemiddelde dagelijkse volume komt op $11 miljard uit. KuCoin bereikte zelfs een piek van $24 miljard op een dag, waarvan meer dan $9 miljard in spothandel was en bijna $15 miljard in futures-handel.

Tot slot meldt het rapport dat KuCoin ook de gebruikerservaring met KuCoin Earn sterk verbetert met de toevoeging van een groot aantal cryptocurrencies en stablecoins.

Volgens KuCoin markeerde de recente onthulling van de white paper van KCS een grote omslag voor de exchange. Hierin werd onder andere de distributie van KCS, de deflationaire mechanismen, en meer onthuld. De verdere ontwikkeling van de KuCoin Community Chain (KCC), een decentrale blockchain gebouwd door de gemeenschap, zal van grote invloed zijn op KCS, meldt de exchange.

Onlangs haalde KuCoin nog $150 miljoen op in een Series B financieringsronde waardoor het bedrijf nu op maar liefst $10 miljard wordt gewaardeerd.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.