De rijkste persoon op aarde, Tesla CEO en dogecoin (DOGE) fan Elon Musk, wil het sociale mediaplatform Twitter overnemen voor maar liefst $44 miljard.

Uit een nieuw document, ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat Musk inmiddels $7,14 miljard heeft opgehaald bij investeerders. Uit het document blijkt dat Binance, de grootse cryptocurrency-exchange ter wereld, een van deze investeerders is.

Binance CEO Changpeng Zhao, ook bekend als ‘CZ’, bevestigde de investering gisteren op Twitter: “Een kleine bijdrage aan het goede doel.”

A small contribution to the cause. https://t.co/xD9XZxOWfL

— CZ Binance (@cz_binance) May 5, 2022

“Wij, van onze vrienden, hoorden dat Musk op zoek was naar externe investeerders, en zijn we geïnteresseerd? We hebben meteen gezegd dat we dat zijn. Hij had geen plan voor Twitter. Er is niet zoiets als een businessplan. Zo’n discussie was het dus niet. Het is meer een blanco cheque.”

Aldus CZ in een interview met de Financial Times. Tegen CNBC zegt CZ het volgende over de deal:

“We zijn verheugd dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We hopen een rol te kunnen spelen in het samenbrengen van sociale media en Web3 en het verbreden van het gebruik en de adoptie van crypto- en blockchain-technologie.”

Niet alleen Binance doet mee met de overname

Naast Binance worden nog 18 mede-investeerders benoemd in het SEC document. Oracle medeoprichter Larry Ellison investeert maar liefst $1 miljard, gevolgd door Sequioa Capital, die $800 miljoen belooft. Ook de Saoedische prins Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, steunt nu de overname door Musk. Hij is al aandeelhouder, maar was in eerste instantie nog tegen de overname. Het is onduidelijk waarom hij van mening is veranderd.

Desondanks zijn er zorgen dat Musk mogelijk niet de deal rond krijgt. Ook is niet iedereen blij met de overname. Alhoewel Musk beweert dat hij dit doet voor de vrijheid van meningsuiting, zijn veel mensen overtuigd dat dit juist het tegenovergestelde effect zal hebben.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.