Bitcoin (BTC) consolideerde sinds 1 augustus rond $23.000. Ook afgelopen weekend bleef bitcoin tussen de $22.900 en $23.200 hangen. Wanneer de koers in zo’n krap bereik begint te bewegen, dan lijkt een uitbraak onvermijdelijk. Bitcoin breekt dan ook vanochtend uit dit symmetrische patroon.

Interesting Monday #Bitcoin decided to go UP!

Juicy. #BTCUSD pic.twitter.com/jElSiEJl3W

— Duo Nine | YCC (@DU09BTC) August 8, 2022

Bitcoin koers stijgt met 3,3%

De bitcoin koers is sinds zondag gestaag aan het stijgen van $22.900 naar $23.400 vanochtend. Toen kwam de stijging in een versnelling terecht en schoot bitcoin naar $23.750 in twee uur tijd.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $23.820 op Binance en €23.340 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3,3% in de plus.

Bitcoin sloot wederom de week boven de 200-weken moving average af, die nu rond $22.965 ligt. Ondertussen maakt koers een zogenaamde inverse head & shoulders patroon. Dat zijn beide bullish signalen voor de korte termijn, maar kan bitcoin ditmaal de $24.000 breken?

#Bitcoin 4 Hour Inverse Head & Shoulders reversal bottom forming: pic.twitter.com/SuwIZap6K0

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) August 8, 2022

Bitcoin bearmarkt rally en CPI

Men speculeert of de huidige stijging in anticipatie is op de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). De volgende Amerikaanse inflatiecijfers worden aanstaande woensdag op 10 augustus gepubliceerd.

De financiële markten hopen dat dat de Amerikaanse CPI “gepiekt” is, die vorige maand op 9,1% uitkwam, het hoogst sinds 1981. Mochten de cijfers deze week sterk afwijken, dan kunnen de markten weer heftig reageren. Mocht de inflatie hoger uitpakken dan verwacht, dan zien we wellicht de markten weer in paniek slaan en de koersen dalen. Mocht de CPI lager uitkomen, dan zien we wellicht deze bear-market rally verder aanwakkeren.

Dat is namelijk wat de markt de huidige stijging noemt: een berenmarkt rally. Dat is ook te zien in Google Trends data, rapporteert Alex Krüger. Er zal overigens geen meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) volgen deze maand. Dat zal pas in september weer gebeuren.

Lo and behold, the 2022 Bear Market Rally!

Historically people googles for “Bear Market Rally” right after the market bottoms (granted, the sample size is just two).

h/t @zentrader1254 pic.twitter.com/2v0O82M88h

— Alex Krüger (@krugermacro) August 7, 2022

Bitcoin bodem signaal

De markt blijft echter nog zeer verdeeld of de bitcoin koers een bodem heeft bereikt of niet. Het aandeel van het BTC aanbod dat in winst staat viel tijdens elke berenmarkt, en tijdens de coronacrash van maart 2020, onder de 50%.

Op 18 juni 2022 kwam dit aandeel op 50,28% uit. Analist On-Chain College vraagt af of dit de bodem was of dat meer capitulatie gaat volgen.

The percent of the #Bitcoin supply in profit fell below 50% during each bear market bottom & March 2020.

On June 18th, 2022, it bottomed at 50.28%.
2 scenarios:
1) That was the bottom and this time is different
2) Further capitulation is still on the horizon

What do you think? pic.twitter.com/09L5a3icj7

— On-Chain College (@OnChainCollege) August 7, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

The cost to mine one bitcoin around the world. Huge arbitrage left. pic.twitter.com/jGIpr5RXfY

— Alessandro Tosin (@Alessan72994896) August 7, 2022

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.