Nadat bitcoin (BTC) zondag nog even een opleving richting $30.000 toonde, vinden we de koers op dit moment een stuk lager. Op het moment van schrijven test BTC de support bij $28.000. Analist Josh Rager deelt zijn visie op de huidige situatie.

‘Bitcoin afgewezen op wekelijkse weerstand’

In een tweet toont Rager de wekelijkse grafiek waarop te zien is dat bitcoin vooralsnog niet door het belangrijke weerstandsniveau bij $30.000 heeft kunnen breken. Dit prijsniveau fungeerde historisch gezien als support en weerstand, en is dus een belangrijke prijszone.

$BTC rejected at long term weekly level

Planning to buy Bitcoin near the $24k to $25k level below if price breaks down that far

Nice area to buy but so far, every level that people have wanted has been front run on dips

200 Weekly EMA also sitting right above and expect… pic.twitter.com/uQSVpoma1S

— Rager (@Rager) May 1, 2023

Bitcoin kopen doet Rager pas weer op het moment dat de koers zich in de zone tussen $24.000 en $25.000 bevindt. Wel merkt hij op dat het misschien naïef is om te denken dat hij de kans krijgt om daar te kopen.

“Leuk prijsgebied om te kopen, maar tot nu toe is elk niveau waar mensen wilden kopen ‘gefrontrunned’”

Dat traders de dip proberen te front runnen houdt in dat zij eerder instappen dan het punt waar de meesten lijken te willen instappen. Hiermee zijn ze de mensenmassa dus eigenlijk voor. In dat geval zou de prijs niet tot het punt dalen waar Rager BTC graag zou zien.

Daarnaast merkt de analist op dat de koers zich op dit moment vlak onder de 200-weken exponential moving average (EMA) bevindt. Dat zou nog een reden zijn voor traders om juist nu in te stappen, aldus de analist.

Belangrijk om te vermelden is het feit dat dit de analyse is van een enkele analist. Het betreft zeker geen financieel advies. Op het moment van schrijven is bitcoin 25.472 euro waard op Bitvavo.

Het belangrijkste bitcoin nieuws

Tot slot een korte blik op het belangrijkste bitcoin nieuws van gisteren, 1 mei. Het kleine landje Bhutan, waarvan al bekend was dat het BTC in bezit heeft, blijkt al jaren zelf bitcoins te minen. Dat blijkt uit dit onderzoek van Forbes.

Gisteren was daarnaast te lezen dat Bitcoin Ordinals, de technologie waarmee non-fungible tokens (NFT’s) op Bitcoin mogelijk worden gemaakt, een nieuw record heeft bereikt. Binnen 24 uur werden 200.000 nieuwe “inscripties” gemaakt.

Deze week staan er weer een hoop belangrijke gebeurtenissen op het programma. Op macro-economisch vlak worden veel belangrijke data gepubliceerd. In dit gratis Premium overzicht vindt je de belangrijkste op een rijtje met daarbij een uitleg.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.