Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 0,2% gestegen en sinds middennacht met 0,5% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $22.950 op crypto exchange Coinbase en €22.550 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 1%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $439 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 40,7%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Gister konden we in de bitcoin marktupdate lezen dat de koers nog steeds stoeit met de 200-weken moving average. Ook blijkt dat Honduras met behulp van bitcoin het toerisme in het land wil stimuleren, 60 bedrijven accepteren al bitcoin als betaalmiddel. Daarnaast konden we lezen dat investeerders met een laag inkomen sneller geneigd zijn om hun cryptocurrencies te verkopen dan financieel stabiele investeerders.

Bitcoin koers potentie om 300% te stijgen

Onlangs vergeleek Aurlien Ohayon, beter bekend als TAnalyst op Twitter, de huidige koersbeweging van bitcoin met die tussen oktober 2018 en juni 2019.

In 2018 zagen we de koers een daling maken van maar liefst 50% in een maand. Een vergelijkbare daling zagen we tussen mei en juni 2022 gebeuren. Vervolgens zien we de koers voorzichtig stijgen met pieken en dalen die steeds iets hoger uitkomen, zoals we hier al bespraken. Na dit patroon begon bitcoin in 2019 met maar liefst 300% te stijgen.

#BITCOIN IS READY FOR A MASSIVE BULL RUN. pic.twitter.com/aOCxOerq6S

— TAnalyst (@AurelienOhayon) August 1, 2022

Mocht dit patroon zich herhalen, dan zou de koers richting $75.000 kunnen stijgen. Dit is echter niet helemaal eerlijk, aangezien de koers in 2019 ook geen nieuwe all-time high maakte. De koers piekte in 2019 ongeveer 30% onder zijn toenmalige ATH, ofwel op de $14.000. Mocht dit weer gebeuren, dan zou bitcoin op $48.000 komen te staan in enkele maanden.

Premium crypto analyse van de dag: ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) heeft perfect onze verwachte verkoopzone bereikt en lijkt nu de verwachte daling in te zetten. Onze analisten houden vooralsnog de 50% fibonacci hiervoor aan. Koersen komen daar namelijk vaak terecht na het het maken van een 12345 Elliott Wave patroon, die ook in de vorige analyse in de Discord omgeving gepost was.

Afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse werd op 1 augustus gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.