Het Midden-Amerikaanse El Salvador werd vorig jaar september het eerste land ter wereld dat een bitcoin (BTC) wet invoerde. Bitcoin werd toen voor de allereerste keer ooit erkend als een wettelijk betaalmiddel.

Ondanks dat die beslissing voor veel controverse zorgt, zien we steeds meer volksvertegenwoordigers dergelijke wetsvoorstellen maken in hun eigen landen. Dat zien we nu ook wederom in Mexico gebeuren.

De Mexicaanse senator Indira Kempis is overtuigd dat ook Mexico bitcoin als betaalmiddel moet omarmen. “We hebben bitcoin nodig als wettig betaalmiddel in Mexico”, aldus de senator van Nuevo León. Volgens Kempis kan de adoptie van bitcoin namelijk leiden tot meer financiële inclusie op wereldwijde schaal.

Een bitcoin wet voor Mexico

Senator Kempis werkt momenteel aan een wetsvoorstel gebaseerd op de bitcoin wet van El Salvador. Zij is van plan om het wetsvoorstel nog dit jaar in te dienen aan het Mexicaanse congres. Dat meldde zij onlangs in een interview met de publicatie ‘El Salvador in English:’

https://t.co/rzNJRigp5u https://t.co/rzNJRigp5u

— Indira Kempis de I. (@IndiraKempis) February 22, 2022

“Het is mij duidelijk dat financiële uitsluiting een van de publieke problemen is die maar weinigen van ons hebben aangepakt met haalbare alternatieven, en dat dit soort technologie ons in staat stelt een alternatief te genereren zodat miljoenen mensen in het financiële systeem kunnen worden opgenomen.”

Aldus Kempis, die lovend was over de beslissing van Nayib Bukele, de president van El Salvador. Kempis was al een cryptocurrency voorstander voordat zij politicus werd. Zij is overigens niet de enige Mexicaanse senator die een bitcoin wet wil invoeren. Vorig jaar meldde senator Eduardo Murat Hinjosa ook al dat hij aan een dergelijk wetsvoorstel werkt.

Het nieuws uit Mexico volgt na positief nieuws uit El Salvador. Bukele meldde onlangs dat het bruto binnenlands product (bbp) met 10,3% gestegen is in 2021 in El Salvador en toerisme met 30% toenam sinds de invoering van de bitcoin wet.

El Salvador’s GDP grew 10.3% in 2021.

And now its exports (a main driver of economic growth) grew 13% this January, compared to January 2021.

Are we looking at another double digit GDP growth this year?

By the way, El Salvador never had a double digit GDP growth before 2021. https://t.co/f9yMkPpLNJ

— Nayib Bukele (@nayibbukele) February 19, 2022

BREAKING: El Salvador’s tourism is up 30% since the #bitcoin law in September 2021.

Incredible work @nayibbukele I cannot wait to visit!

— Layah Heilpern (@LayahHeilpern) February 22, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.