Na de chaos rondom de Liverpool tegen Real Madrid Champions League finale 2022 in Parijs gaat Binance met een nieuw product testen. Zij willen tickets namelijk in de vorm van een non-fungible token (NFT) uitgeven, blijkt uit een persbericht op Cointelegraph. Deze manier zal voor het eerst worden getest bij de voetbalwedstrijden van de club Società Sportiva Lazio (S.S. Lazio) voor het seizoen van 2022/2023.

In mei zagen we dat de UEFA de schuld gaf aan de naar verluidt duizenden neptickets voor de Champions League finale in Parijs. Dit evenement liet perfect zien wat er mis is met het huidige ticket systeem. Nu wil Binance laten zien hoe het ook kan.

NFT’s brengen veel voordelen met zich mee

Door gebruik te maken van tickets in de vorm van een NFT heb je dit probleem niet. Een NFT is namelijk een bewijs van eigendom die vaststaat op een blockchain. Je zou op geen enkele wijze een nepticket op deze blockchain kunnen krijgen. Met de doorverkoop van tickets kan een koper de authenticiteit van de ticket controleren via de blockchain. Op deze manier kunnen fraudeurs geen neptickets meer verkopen.

In de aankondiging gaf Binance niet alleen aan over te willen stappen op NFT tickets om oplichters en doorverkopers tegen te houden. Binance wil namelijk er ook voor zorgen dat supporters van voetbalteams of fans van de artiest waar zij naartoe gaan korting krijgen. Zo kunnen ze met de NFT korting krijgen in de fanshop, give-away met tokens van de voetbalclub (LAZIO) of andere ervaringen die zij kunnen winnen of krijgen.

Door de samenwerking tussen Lazio en Binance zullen de NFT’s beschikbaar zijn voor alle thuiswedstrijden. Marco Canigiani, een leidinggevende bij S.S. Lazio, zei dat alle huidige seizoenkaarthouders hun tickets gratis kunnen claimen en gebruiken om het stadion binnen te komen. Ook zij kunnen gebruikmaken van alle eerder genoemde voordelen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.