In maart van dit jaar vond een van de grootste hacks ooit plaats binnen de wereld van cryptocurrencies. In totaal wisten hackers zeker $620 miljoen aan ethereum (ETH) en USD Coin (USDC) buit te maken. Het doelwit was de Ronin Bridge van ontwikkelaar Sky Mavis, beter bekend van het non-fungible token (NFT) spel Axie Infinity. De CEO van crypto exchange Binance, Changpeng Zhao, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een deel van de gestolen geldmiddelen ondertussen weer in beslag hebben genomen.

Ronin Bridge ethereum hack

Opmerkelijk is dat hoogstwaarschijnlijk Noord-Koreaanse hackers achter de Ronin Bridge diefstal zaten. Deze groep hackers, de Lazarus group, wordt door de Amerikaanse FBI beschreven als ‘state-sponsored’. Dat betekent feitelijk dat de Noord-Koreaanse overheid indirect achter de grote crypto hack zat.

Noord-Korea hackt vaker partijen binnen de crypto industrie. De buit wordt zelfs gebruikt voor de ontwikkeling van kernwapens. De Ronin hack overtreft veruit alle eerder “successen” van de hackers. In heel 2021 maakte het land naar schatting namelijk nog slechts $400 miljoen buit. Met de Ronin hack wordt dit met een enkele hack overtroffen.

Binance exchange

Een deel van de buit is nu echter weer in handen van geraakt van Binance. Volgens de CEO, Changpeng Zhao, begon de Lazarus group hun gestolen geldmiddelen te verplaatsen over 86 verschillende accounts. Dit werd door Binance opgemerkt en zij waren in staat om enkele miljoenen te recupereren. In totaal wist Binance $5,8 miljoen van het gestolen geld terug te krijgen.

The DPRK hacking group started to move their Axie Infinity stolen funds today. Part of it made to Binance, spread across over 86 accounts. $5.8M has been recovered. We done this many times for other projects in the past too. Stay #SAFU.

— CZ Binance (@cz_binance) April 22, 2022

Hoewel het natuurlijk positief is dat Binance een deel van het gestolen geld terug heeft kunnen winnen, blijft de overgrote meerderheid van het geld in handen van de hackers. Eerder deze maand werd al opgemerkt dat de Lazarus group zeker $7 miljoen aan cryptocurrencies naar de crypto mixer Tornado Cash had overgemaakt. Dit is een dienst die cryptocurrencies bij elkaar gooit en met elkaar vermengt om zo de on-chain link tussen de bron van de geldmiddelen en hun bestemming te breken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.