Ook Binance, de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, sluit nu gebruikers uit Rusland uit van zijn handelsplatform. Dat kondigt de enorme crypto-beurs aan in een nieuwe statement, gepubliceerd op 21 april.

Binance zal voortaan geen diensten meer verlenen aan investeerders in Rusland die crypto bezitten ter waarde van 10.000 euro of meer. Dat betekent dat Russen buiten Rusland of Russen met minder dan €10.000 aan crypto nog wel Binance kunnen blijven gebruiken.

Russische investeerders die wel onder deze groep vallen mogen alleen nog maar hun crypto of geld van het platform opnemen. Andere diensten, waaronder handelen, zijn niet meer toegankelijk voor hen via Binance.

De nieuwe maatregel vloeit voort uit een nieuwe ronde van sancties tegen Rusland vanuit de Europese Unie. Eerder kwam al naar buiten dat de Europese sancties ook voor crypto gelden.

“Binance moet de sector blijven leiden bij het implementeren van deze sancties. We zijn van mening dat alle andere grote beurzen binnenkort dezelfde regels moeten volgen.”

Aldus de crypto-beurs. De maatregel heeft te maken met zorgen dat rijke Russen als de oligarchen massaal crypto zouden gebruiken om sancties te omzeilen. Daar is echter vooralsnog geen bewijs voor. Dat zou mogelijk in de toekomst kunnen veranderen als het aan een wetsvoorstel van de Russische belastingdienst ligt.

Niet iedereen in de crypto-gemeenschap is hier overigens blij mee. Zij zijn van mening dat crypto open en toegankelijk voor iedereen moet zijn en niemand mag uitsluiten op politieke gronden. Echter maakt Rusland het vrij moeilijk om nog onpartijdig te blijven.

Binance exchange maakt rare blunder

Binance maakte gisteren een grote blunder. Een nieuw emoji van het bedrijf op Twitter leek wel heel erg op een swastika, een oud symbool dat door de Nazi’s werd overgenomen. Dat gebeurde zelfs op de verjaardag van Hitler waardoor mensen zeer sceptisch zijn hoe dit had kunnen gebeuren. Binance heeft de emoji snel verwijderd en zegt:

Well that was obviously really embarrassing.

We’re not sure how that emoji got through several layers of review without anyone noticing, but we immediately flagged the issue, pulled it down, and the new emoji design is being rolled out as we speak.

— Binance (@binance) April 20, 2022

“Dat was natuurlijk heel gênant. We weten niet zeker hoe die emoji door verschillende beoordelingslagen is gekomen zonder dat iemand het opviel, maar we hebben het probleem onmiddellijk gemarkeerd, verwijderd en het nieuwe emoji-ontwerp wordt op dit moment uitgerold.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.