Het Terra (LUNA) drama heeft voor veel investeerders voor grote problemen gezorgd. Investeringen die ooit hard in waarde stegen, stortten nog sneller in elkaar toen de UST stablecoin steeds minder waard werd. De CEO van crypto exchange Binance liet gisteren op Twitter weten hoeveel zijn exchange precies in bezit had, en hoeveel dit nu waard is.

Binance’s LUNA ging van $1,6 miljard naar slechts $3.000

Binance, wat een exchange is als het Nederlandse Bitvavo, investeerde al vrij vroeg in Terra. Destijds stopte het $3 miljoen in het project waarvoor het 15 miljoen LUNA ontving. En gezien de ontploffende LUNA koers de afgelopen maanden bleek dit in eerste instantie een gouden investering te zijn.

De 15 miljoen LUNA waren namelijk op een zeker moment maar liefst $1,6 miljard waard. Dit betekent dat de investering van $3 miljoen op een zeker moment een rendement van 560x had gegenereerd. Maar met de huidige koers, en dus na de enorme ineenstorting van het Terra-project, is daar nu nog maar zo’n $3.000 van over.

“Binance ontving 15.000.000 LUNA (op het hoogtepunt $1,6 miljard USD waard, en daar is nu niet veel meer van over) als onderdeel van de oorspronkelijke investering ($3 miljoen). 560x rendement op de piek. Het staat nog steeds op het adres waar we het hebben ontvangen. Nooit verplaatst of verkocht.”

2/ Binance received 15,000,000 LUNA (at peak worth $1.6 billion USD, now not much) as part of the original ($3m) invest. 560x return at peak. It still sits on the address we received at . Never moved or sold.

Address:https://t.co/6HwTu6CCuB

— CZ Binance (@cz_binance) May 16, 2022

Binance CEO geeft volledige transparantie

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, deed zijn uitspraken om volledige transparantie te bieden over zijn rol binnen het debacle. Zo laat hij naast het bovenstaande ook weten dat zijn exchange ongeveer $12 miljoen aan staking-opbrengsten ontving voor zijn UST bezittingen. Ook die zijn nooit verplaatst of verkocht.

Het punt dat de CEO wil maken is dat de “retail gebruikers,” oftewel kleinere investeerders, eerst moeten worden gecompenseerd. En Binance pas op het laatst, zo niet nooit. Deze uitspraken komen overeen met die van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. Ook hij wil dat kleinere investeerders eerst worden gecompenseerd. Een deel van die compensatie moet voortkomen uit de overgebleven bitcoins die nog in de reserves van LUNA zitten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.