De grootste crypto exchange ter wereld Binance heeft een behoorlijke nieuwe slag geslagen, zo blijkt uit een blogpost die de exchange onlangs online plaatste. Binance lijkt ongeveer een maand geleden namelijk Rohid Wad als Chief Technology Officer binnengehaald te hebben. Wad was eerder Engineering Director bij Facebook en Google. Bij Microsoft speelde hij een belangrijke rol bij de oprichting en ontwikkeling van Microsoft Teams en Skype.

Binance exchange

In een blogpost onthulde Binance dat Wad sinds een maand de CTO is en de taak krijgt om schaalbare en snelle Web 3.0 diensten en oplossingen te ontwikkelen. Verder zal Wad verantwoordelijk zijn voor het bewaken van de veiligheid, stabiliteit en liquiditeit van de exchange. In zijn nieuwe rol zal de voormalige Microsoft-executive Binance helpen te voldoen aan de wettelijke vereisten in binnen de crypto industrie.

In een aparte post op LinkedIn erkende Wad dat het potentieel dat door Web3 wordt gepresenteerd immens is, vandaar de beslissing om zich bij Binance aan te sluiten. 

“Hoewel we nog in de beginfase zitten, zijn er al technologieën die deze inefficiënties drastisch zouden kunnen vereenvoudigen. Web3 is spannend en ik ben super enthousiast om bij Binance het wereldwijde tech team te gaan leiden. Web3 groeit snel en ons team ook. We hebben honderden engineering en product functies open over de hele wereld,”

Web 3.0 komt op stoom

Het lijkt erop dat Binance, een handelsplatform als het Nederlandse SATOS, een koers is ingeslagen van serieuze Web 3.0 adoptie. Voorheen werden al andere Web 3.0 specialisten, zoals Mayur Kamat, aangenomen om Binance te helpen bij het ontwikkelen van Web 3.0 diensten. Kamat kreeg de taak om met een productstrategie, routekaart te komen. Daarnaast zou hij massale adoptie van crypto en het verlagen van de toegangsdrempel tot Web3-technologie moeten stimuleren.. 

De focus op het inhuren van Web3-personeel benadrukt de race om het beste talent in opkomende technologie te krijgen. Met name het potentieel van de Metaverse en Web 3.0 heeft concurrentie gebracht voor toonaangevende techbedrijven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.