De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft gereageerd op de plannen van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon. Hij verwacht niet dat de plannen LUNA en UST weer op de been zullen helpen, aldus Zhao in een tweet.

Terra (LUNA) plan is wensdenken

Het nieuwe plan is om een hard fork uit te voeren en vervolgens 1 miljard tokens te verdelen onder de stakeholders van Terra. Alhoewel dit natuurlijk goed klinkt, is het in de praktijk een ander verhaal. Zhao, de CEO van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, tweette daarover het volgende:

“Persoonlijke mening. Geen financieel advies.

Dit gaat niet werken.
– forking geeft de nieuwe fork geen waarde. Dat is wensdenken.
– men kan niet alle transacties annuleren na een oude snapshot, zowel on-chain als off-chain (exchanges).

Waar is alle BTC die als reserves had moeten worden gebruikt?”

Personal opinion. NFA.

This won’t work.
– forking does not give the new fork any value. That’s wishful thinking.
– one cannot void all transactions after an old snapshot, both on-chain and off-chain (exchanges).

Where is all the BTC that was supposed to be used as reserves? https://t.co/9pvLOTlCYf

— CZ Binance (@cz_binance) May 14, 2022

In een antwoord aan een van zijn volgers probeert Zhao aan de hand van Bitcoin (BTC) zijn standpunt duidelijker te maken: “Denken ze echt dat ze BTC kunnen forken vanaf de momentopname op 18 november 2021, en dat de BTC op de nieuwe fork een waarde van $68.000 zal hebben (de prijs op die dag)?” Een fork is het opsplitsen van de blockchain. In dit geval zou de Terra blockchain dus vanaf een moment in het verleden splitsen in een nieuwe blockchain.

Op basis van de gegevens van de blockchain zou je na deze splitsing kunnen stellen dat er niets is gebeurd. Maar dat ligt dus behoorlijk ingewikkeld gezien alle transacties die sindsdien zijn gedaan. Bovendien is het imago van UST en LUNA natuurlijk ernstig beschadigd. Kortom, volgens de CEO van Binance zal dit de waarde niet herstellen.

Bitvavo reageert op LUNA debacle

Het was de afgelopen dagen alle hens aan dek in de crypto-markt. De Terra blockchain werd een aantal keer stilgelegd en exchanges moesten daardoor ingrijpende beslissingen nemen.

Het Nederlandse handelsplatform Bitvavo besloot eerder de handel in LUNA stil te leggen en LUNA bezitters tegemoet te komen. Inmiddels is de handel in LUNA weer hervat op Bitvavo.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.