Als je investeringen niet voor een eeuwigheid vast wilt houden, dan móét je de markt timen. De vraag ‘wanneer moet ik investeren?’ is er één die we daarom maar al te vaak horen. Volgens Binance is het nu tijd.

Crypto exchange Binance durft weer

De crypto exchange kondigt in een persbericht aan dat het zijn tak voor durfkapitaal weer heeft hernieuwd. Hier investeert het mee in gloednieuwe projecten die behoefte hebben aan financiering. Doorgaans zijn dit erg risicovolle bedrijven omdat ze nog in de kinderschoenen staan. Tijdens een berenmarkt zijn bedrijven hierdoor minder bereid om nieuwe bedrijven te financieren. De concurrentie daalt dus.

Het is dus slim voor Binance om even te wachten totdat investeerders minder concurreren voor dezelfde bedrijven, en kennelijk is het wachten nu voorbij. Binance laat zijn dochterbedrijf Binance Labs weer investeringen doen in riskantere investeringen.

Het doel is om ‘de instituten die de samenleving niet meer effectief dienen te verstoren’. Welke typen instituten dit precies zijn zegt het niet, maar het fonds zal uiteraard investeren in blockchainprojecten. Binance-medeoperichter Yi He wordt het hoofd van het fonds.

Beste tijd om te investeren in crypto-bedrijven

In een interview met CNN verklaart hij dat berenmarkten juist de beste tijd zijn om te investeren. “We deden dit vier jaar geleden ook tijdens de bodem van de berenmarkt. We investeerden toen een paar honderd miljoen dollar, ons portfolio is nu 7 miljard dollar waard. In stierenmarkten is alles te duur, en mensen raken arrogant. De projecten die nu overgebleven zijn zijn erg bescheiden, dit is een mooie kans.”

Binance Labs is naar eigen zeggen de grootste durfkapitalist in de crypto-industrie, met in totaal 7,5 miljard dollar aan activa onder beheer bij meer dan 200 verschillende projecten. Het heeft al 2.100% rendement behaald.

Binance heeft een aantal grote stappen gezet de afgelopen tijd. Zo verlaagde het de handelskosten voor sommige handelsparen naar nul. Het staat er ondanks de berenmarkt erg goed voor doordat het veel cash apart had gezet. Dat zal nu aan het werk worden gezet.

Bij Crypto Insiders kun je niet alleen lezen over wat er allemaal gebeurt in de crypto-wereld, maar er ook over meepraten. Vertel ons op Discord wat je vindt van de aanpak van Binance!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.