Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, maakt het eindelijk weer mogelijk om stortingen en opnames in euro’s uit te voeren.

Binance en Paysafe openen namelijk weer de deuren voor transacties met Single Euro Payments Area (SEPA) en Faster Payment Services (FPS). De enorme bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beurs kondigt het nieuws op 7 maart aan via een persbericht en via Twitter:

#Binance fully reopens $EUR and $GBP bank transfer via SEPA and Faster Payments. https://t.co/fmFpPgneHw

— Binance (@binance) March 7, 2022

Heel Europa? Nee, Nederland nog niet

Deze overboekingsfuncties werden vanochtend weer geactiveerd voor heel Europa. Bijna voor heel Europa dan, want dit geld nog niet voor Nederland en Zwitserland. Wanneer deze twee landen aan de beurt zijn, is helaas nog onduidelijk. Het is ook onduidelijk waarom deze twee landen überhaupt langer moeten wachten.

Binance stopte afgelopen zomer plotseling met accepteren van transacties met SEPA, een populair betalingsmethode voor Europese Binance gebruikers. Binance gaf echter nooit een officiële verklaring waarom het deze beslissing nam en dat zorgde voor veel ergernis onder klanten. Het bedrijf lag toen onder vuur van toezichthouders uit meerdere landen en dat droeg wellicht bij aan deze beslissing.

Binance werkte voorheen met Clear Junction voor SEPA betalingen, maar is nu overgestapt naar Paysafe, een online betalingsdienst. Eind januari startte Binance hieromtrent een pilotprogram en het bedrijf opent nu deuren voor heel Europa. Buiten Nederland en Zwitserland dan.

Om de terugkomst van SEPA en FPS te vieren, biedt Binance (geverifieerde) klanten de mogelijkheid aan om deze maand zonder extra kosten hun euro’s en Britse ponden te storten op Binance.

Binance kondigt Bfinity aan

In gerelateerd nieuws kondigt Binance ‘Bifinity’ aan. Bifinity is een fiat-to-crypto betalingsverwerker voor Binance en andere blockchain-platforms. De nieuwe betalingsverwerker is vooral bedoeld voor bedrijven en ondersteunt meer dan 50 cryptocurrencies en betaalmethoden als Visa en Mastercard.

Vorige maand kondigde Binance nog aan dat de Binance Smart Chain nu hernoemd is naar de BNB Chain.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.