Een paar dagen geleden tekende president Joe Biden een ‘executive order’ dat gericht was op de crypto industrie. Even vreesde de crypto gemeenschap voor draconische maatregelen en grote, nadelige gevolgen, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Het besluit van Biden lijkt nu juist een officiële erkenning van de crypto industrie en een kantelmoment in de geschiedenis van cryptocurrencies.

Joe Biden

David Wachsman, CEO van Wachsman PR, liet in een interview met CBS News weten dat het besluit van Biden de crypto sector een stap dichterbij een volwaardig legitiem financieel alternatief brengt voor miljoenen Amerikanen. Volgens hem geeft het besluit van Biden effectief groen licht aan crypto bedrijven in de Verenigde Staten.

“We hoorden net Joe Biden zeggen dat cryptocurrencies belangrijk kunnen zijn voor de toekomst van de Amerikaanse economie,” zei hij. “En hij doelde niet alleen op de rijke mensen aan de top, de investeerders. Hij bedoelde de middenklasse en de werkende klasse.”

Een dergelijk besluit vanuit de hoogste echelons van de Amerikaanse overheid werd al langere tijd door investeerders geanticipeerd. Veel van deze investeerders waren extreem huiverig voor de mogelijke koers die de Amerikaanse overheid in zou slaan, maar de vraag naar duidelijkheid was ook groot.

Amerikaanse regulatie

Een duidelijk en uniform raamwerk van regelgeving kan namelijk voor een behoorlijk impuls van het vertrouwen in de crypto industrie geven. Veel traditionele investeerders blijven vandaag de dag nog aan de zijlijn staan om het ‘wilde westen’ karakter van de crypto industrie. Regulatie kan dit imago veranderen en twijfelende investeerders het benodigde vertrouwen geven.

Hoewel het besluit van Biden dit raamwerk nog niet levert, worden er wel de eerste concrete stappen gezet om in de nabije toekomst dit te creëren. Verschillende overheidsinstanties werden opgedragen onderzoek te doen naar crypto industrie. De Amerikaanse Federal Reserve werd zelfs opgedragen om te kijken of een central bank digital currency (CBDC), de digitale dollar, wellicht het overwegen waard is.

Het zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even duren voordat er definitief regulatie van de wereld van cryptocurrencies wordt doorgevoerd, maar de eerste stappen zijn genomen en deze eerste stappen zorgen ervoor dat menig crypto investeerders opgelucht kan ademhalen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.