Het is een vraag die menig bitcoin (BTC) investeerder zichzelf regelmatig stelt. Wanneer gaat de bitcoin koers eindelijk de magische grens van $100.000 bereiken? Volgens de oprichter en CEO van cryptocurrency-leendienst Nexo, Antoni Trenchev, zal dit niet nog jaren op zich laten wachten. Hij stelt dat bitcoin binnen 12 maanden kan stijgen tot ver boven de $100.000.

Korte termijn bitcoin prijsverwachting

Trenchev liet dit weten in een interview met CNBC. Desalniettemin verwacht Trenchev op de korte termijn wat pijn in de markt. Volgens hem kan bitcoin de aandelenmarkt in de nabije toekomst volgen in een neerwaartse trend. 

Het huidige beleid van de Amerikaanse centrale bank zal ervoor zorgen dat de aandelenmarkt spoedig een serieuze duik gaat maken, aldus Trenchev. Onvermijdelijk zal bitcoin hier ook de effecten van ondervinden. Echter, zodra deze “crash” geweest is, zal de cryptocurrency markt weer omhoog krabbelen en beter presteren dan de aandelenmarkt.

Bitcoin $100.000

Vervolgens is het volgens Trenchev niet onwaarschijnlijk dat de koers van de koning der cryptocurrencies helemaal zal stijgen tot boven de $100.000. Mocht Trenchev het aan het juiste eind hebben dan betekent dit dat de bitcoin koers in een jaar tijd nog met meer dan 100% zal moeten stijgen.

Het is niet de eerste keer dat Trenchev een gewaagde voorspelling over de bitcoin koers heeft gedaan. In januari van 2020 stelde hij al dat bitcoin dat jaar de $50.000 zou bereiken. Destijds werd hij in zijn gezicht uitgelachen. Niemand had vertrouwen in zijn voorspelling.

Hoewel bitcoin in 2020 “slechts” de $29.000 wist te bereiken, was de koers in februari van het volgende jaar al gestegen tot boven de $50.000. Trenchev zat er met zijn voorspelling dus maar een paar maanden naast. Mening bitcoin investeerder zal voor een vergelijkbare uitkomst van zijn recente voorspelling zonder enige twijfel tekenen. Of bitcoin dit jaar in de buurt gaat komen van de $100.000 moet uiteraard nog maar blijken. Niemand heeft een glazen bol, ook Antoni Trenchev niet.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.